Lanzafame: “Nem félek, de hetente kétszer tesztelnek minden játékost”

2020.05.25.
Comments off
48 Views

Nem félek, de örülünk, hogy újra edzettünk. Azért is, mert valójában soha sem volt teljes lezárás. A strandokat, bárokat, éttermeket már napokkal ezelőtt újra kinyitották, azonban vannak még óvintézkedések, amiket be kell tartani, ahogy a biztonsági távolságokat is – kezdte Davide Lanzafame az Il Giornale című napilapnak – Néhány hétig edzettünk, még mielőtt mindent bezártak volna. Magyarországon nem terjedt el annyira a koronavírus, mint más országokban, és nem okozott jelentős károkat. Hetente kétszer tesztelnek minden játékost, és a személyzet többi tagját is. Az utolsó teszt eredményének a mérkőzés előtt 48 és 24 órával meg kell lennie. Ha valaki pozitív mintát produkál, akkor karanténba kerül.

A Honvéd támadója elmondta, a koronavírus-járvány miatt hazája, Olaszország az egyik leginkább érintett régió, és úgy gondolja, az ottani kormánynak határozottabbnak kellett volna lennie, még a sport szempontjából is. Hozzátette Belgiumban, Hollandiában, és Franciaországban megértették, nincs rá módjuk újraindulni, ezért korábban lefújták a bajnokságot. Szerinte a kísértés, a várakozás és a halasztás nem jó módszer a folytatásra.

Lanzafame kérdésre válaszolva elárulta, mikor térne vissza Olaszországba.

Nagyon jól érezem magam Budapesten. Nagyra becsülnek és értékelnek. Két bajnokságot nyertem, esélyes vagyok a gólkirályi címre, és kijuthatunk a nemzetközi kupaporondra. Olaszország egy nagyszerű ország, amit a szívemben hordozok, de csak akkor térek vissza, ha véget ér a pályafutásom – fogalmazott a csatár.

Eredeti cikk

Comments are closed.