Június közepén tartja a tisztújítást a teniszszövetség

2020.05.25.
Comments off
55 Views

Június 12-én tartják a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) tisztújító közgyűlését, derült ki a szövetség tájékoztatásából, az eseményt a óbudai székházában tartják majd. A közgyűlés napirendjén az elnök, hat elnökségi tag, egy ellenőrző testületi elnök és két ellenőrző testületi tag megválasztása szerepel. A tisztújításra azért van szükség, mert nemrég kiderült, hogy 3,5 milliárdos hiányt halmozott fel a szövetség, és ezután lemondott az elnökség. 

Juhász Gábor főtitkár akkor közölte: az idevágó kormányrendelet értelmében a szövetség nem marad irányítás nélkül, mivel a lemondott elnökségi tagoknak az újabb tisztségviselő megválasztásáig, de legfeljebb 90 napig el kell látniuk a feladatukat.

A szövetség pénzügyi helyzete miatt szükséges volt egy teljes körű pénzügyi átvilágítás, melyet februárban Richter Attila akkori főtitkár lemondása után rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

(MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.