Serie A: Rangnick az RB Leipzig egyik ászát is magával vinné Milánóba

2020.05.24.
Comments off
46 Views

Olasz sajtóhírek szerint Ralf Rangnick egyik feltétele ahhoz, hogy elvállalja az AC Milan irányítását, az RB Leipzigben futballozó Marcel Sabitzer szerződtetése lenne.

Marcel Sabitzer Milánóba kerülhet (Fotó: AFP)

Hirdetés

Antonio Vitiello, a Tuttomercatónak és a Corriere dello Sportnak is publikáló olasz újságíró a Twitteren tette közzé az értesülést, mely szerint Rangnick mindenképpen szeretné magával hozni Lipcséből az osztrák középpályást. 

A 26 éves, a pálya jobb szélén és közepén is bevethető Sabitzer piaci értéke 30 millió euró körül mozoghat a német Transfermarkt szerint. 

A 61 esztendős Rangnick 2015 és 2016, majd 2018 és 2019 között a vezetőedzője s egyben a sportigazgatója is volt a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzignek, melyet a Bundesliga élbolyába vezetett. Rangnick a 2018–2019-es idény után átadta a stafétabotot, s a Red Bullnál kezdett tevékenykedni, ő lett a sportfejlesztési osztály igazgatója.

Esetleges milánói szerződtetéséről már tavaly év vége óta írnak a lapok, de hivatalosan még mindig nem erősítette meg egyik fél sem, hogy tárgyalnának. Legutóbb – nyilatkozatok szintjén – Paolo Maldini akadt ki, az olasz klubikonnak, aki technikai igazgatóként áll jelenleg a Milan alkalmazásában, az nem tetszett, hogy Rangnick a sajtóhírek szerint szinte teljhatalmat akar a klubnál és a jelenlegi vezetőség jelentős részét kirúgná, vagy minimum lefokozná. 

Eredeti cikk

Comments are closed.