Vízilabda: olimpiai és világbajnok játékosokat jelentett be a Vasas

2020.05.21.
Comments off
41 Views

A világbajnok Bátori Bence és Bedő Krisztián mellett két szerb olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval erősítette meg keretét az A-Híd VasasPlaket csapata.

A világbajnok Bátori Bence Szolnokról érkezik a Vasashoz (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)

Hirdetés

BÁTORI BENCE ERŐS VASASRA SZÁMÍT

A Szolnokról a fővárosba igazolt Bátori Bence  csütörtökön az M1 aktuális csatornának elmondta, egy ideje már érezte, hogy váltania kell, a piros-kékek ajánlata az utolsó pillanatban érkezett és rendkívül elégedett volt a klub által felvázoltakkal.

„Lesznek idősebb játékosok, a magam 28 évével én is közéjük tartozom igazából, valamint sok tehetséges fiatal, ez pedig egy jó egyveleget alkothat” – fogalmazott Bátori.

A játékos hozzátette, a Vasasnál most ugyan még csak „építkeznek”, de a koronavírus-járvány miatt lezárt bajnokság után hosszú ideje, bő két hónapja lesz az együttesnek a felkészülésre, ami nagy segítség a gárdának. Megjegyezte, Vad Lajos személyében – akivel pályafutása első profi éveit a Honvédnál töltötte – kiváló és keménykezű szakember irányítja a társaságot.

Bátori elmondta, várhatóan a következő idényben is kiemelkedik majd a mezőnyből a Bajnokok Ligája-győztes Ferencváros, a zöld-fehérek mögött azonban nagy csatát vívhat az OSC, a Szolnok, a Vasas, a BVSC és a Honvéd a dobogóért.

A klub csütörtöki közleménye szerint Bátori Szolnokról, Bedő pedig a francia Noisy-Le-Sectől érkezik Vad Lajos vezetőedző együttesébe. Mellettük három fiatal magyar, már szintén felnőtt válogatott is a fővárosiaknál folytatja: az 1998-as születésű, Miskolcról érkező Vadovics Viktor, a saját nevelésű, legutóbb Szolnokon pólózó Szatmári Kristóf, illetve az UVSE eddigi játékosa, Korbács Gábor.

Ugyancsak a Komjádi Uszodába szerződött az eddig az OSC-ben játszó három légiós: a kapus Branislav Mitrovics és a bekk Szava Randjelovics mellett a montenegrói Drasko Brguljan is a piros-kékeket erősíti a következő idényben. Utóbbi 2011 és 2014 között már pólózott a Vasasban, melynek előző idénybeli csapatából heten maradnak.

„Ez a keret lehetőséget ad nekünk arra, hogy a Vasas múltjához, illetve az A-Híd és a Plaket támogatásához méltó eredményeket érjünk el”
– fogalmazott a közleményben Vad Lajos. Hozzátette, attól függetlenül, hogy több játékossal is dolgozott már együtt, teljesen új csapatot kell építenie.

„Jelen állás szerint június 2-án tudunk először vízbe szállni az új csapattal, de ekkor még nem lesz velünk a három légiósunk, akik a szerb, illetve a montenegrói válogatottal készülnek ezekben a hetekben. Egy dolgot biztosan ígérhetek, a rend és fegyelem lesznek a fő alapelveim a Vasasnál is, hiszen csak így lehet eredményt elérni”
– jelentette ki a szakember.

Az OSC-től április elején távozó főszponzor, az A-Híd az előző hónap közepén jelentette be, hogy a jövőben a Vasassal dolgozik együtt. 

Eredeti cikk

Comments are closed.