A Mercedes tehetsége reméli, Hamilton megbánja, hogy segített neki

2020.05.21.
Comments off
42 Views

George Russell elárulta, még Forma-1-es pályafutása előtt tanácsot kapott Lewis Hamiltontól. Segített neki a hatszoros világbajnok javaslata, és bízik benne, hogy a teljesítményével arra fogja késztetni honfitársát, hogy megbánja cselekedetét.

George Russell tavaly nagy tehetségként érkezett meg a Forma-1-be, és a gyenge Williamsben ülve is igazolta a várakozásokat a rutinos Robert Kubica egyértelmű legyőzésével, valamint a Mercedes színeiben mutatott ígéretes teszteredményekkel. Előmenetelében az is szerepet játszhatott, hogy a világbajnok istálló juniorpilótájaként Lewis Hamilton is ellátta tanácsokkal.

Hamilton még 2018-ban, Russell F2-es évében adott tippet honfitársánakForrás: Getty Images/2018 Getty Images/Clive Mason

„Két évvel ezelőtt, amikor még az F2-ben versenyeztem, Lewistól kaptam egy tippet – árulta el a Sky Sportsnak. – Egy megbeszélés során éppen azt ecseteltem a mérnökeimnek, hogy valamivel nagyon szenvedek, amikor adott nekem egy vezetéstechnikai tanácsot. Elsősorban a gumikezelésről szólt, és arról, hogyan lehet még többet kihozni az abroncsokból.”

Russell ennél jobban nem részletezte honfitársa javaslatát, de azt hozzátette, ennek hatására valami átkattant a fejében, és ez azóta is segíti a versenypályán.

2018-ban Lando Norris és Alexander Albon előtt megnyerte a Forma-2-es bajnokságot, az F1-ben pedig egyértelműen csapattársa fölé nőtt, még ha pechjére ez a tabellán nem is mutatkozott meg.

Russell viccesen megjegyezte, bízik benne, hogy Hamilton egy napon meg fogja bánni, hogy egykor segítőkész volt. A Williams pilótája ezzel arra utalt, hogy le szeretné győzni honfitársát. Erre jelenlegi istállójánál nincs esélye, de nem kizárt, hogy akár már jövőre a Mercedest fogja vezetni.

Ebben az esetben pedig valószínű, hogy a 35 éves versenyző lesz a csapattársa.

Nem Russell az egyetlen Mercedes-nevelés, akinek Hamilton sokat segített. Korábban a tavalyi szezont a brackley-iek tesztpilótájaként töltő Esteban Ocon beszélt arról, hogy mennyi hasznos tanácsot kapott a hatszoros világbajnoktól. Az ő esetében azonban nem vezetéstechnikai, hanem sokkal inkább nem közvetlenül a versenyzéshez tartozó tippekről volt szó.

A hatszoros világbajnok tavaly Oconnak segített sokatForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Hamilton mellett persze más többszörös világbajnokok is támogatták a fiatalabb versenyzőket. Nemrég például Ayrton Sennáról derült ki, hogy közvetett módon segített Michael Schumacher karrierjének elején. Többek között ennek is köszönhető, hogy utóbbi a brazil pilótáénál is jóval sikeresebb pályafutást tudhat maga mögött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.