Orbán készen áll, hogy visszakerüljön a csapatba – bajnoki címet ajándékozna a lipcsei drukkereknek

2020.05.20.
Comments off
32 Views

“Egészségesnek érzem magam és boldog vagyok, hogy újra a fiúkkal edzhetek. Mindent meg fogok tenni azért, hogy bekerüljek a csapatba és készen álljak, ha szükség lesz rám” – mondta a védő.

A 27 éves Orbán október végén, a VfL Wolfsburg ellen játszotta legutóbbi tétmérkőzését, a kupatalálkozón térdsérülést szenvedett és később meg is kellett műteni.

– Az elején még nem igazán tudtam, hogy milyen sérülésről is van szó pontosan, számos vizsgálat után aztán artroszkópós beavatkozáson kellett átesnem. Egy játékos számára mindig az a legrosszabb időszak, amikor nem tud játszani. Távollétemben a csapat nagyszerű munkát végzett, nagyon örültem és elégedett voltam a fiúkkal – idézi az rbleipzig.de a magyar válogatott védőt, aki júliusban lesz öt éve, hogy az RB Leipzig kötelékéhez tartozik, így emlékezetesre sikerülhet az 5. esztendő, hiszen csapatával a negyeddöntőben várja a Bajnokok Ligája folytatását, valamint a német bajnoki címért folytatott harcban is versenyben vannak. – Őszintén szólva egyelőre még nem foglalkoztat a Bajnokok Ligája, jelenleg csak a Bundesligára koncentrálok. Mindenekelőtt nagyon boldogok vagyunk, hogy újra pályára léphetünk.

Nagyon szeretném, ha a szezon végén nagyszerű pillanatokat tudnánk szerezni a lipcsei szurkolóknak és az egész régiónak a bajnoki cím megnyerésével.

Orbán számára azonban a mostani legfontosabb első lépés a visszatérése lehet, hiszen a Freiburg elleni múlt heti találkozón egyelőre végig a kispadon ült. A magyar válogatott játékos természetesen bízik abban, hogy a legközelebbi bajnokin már ismét pályára léphet, de mint elmondta, “az edző döntése lesz, hogy mikor játszhatok újra”.

A Bundesligában jelenleg negyedik helyen álló lipcsei együttes, amelynek a kapus Gulácsi Péter is a tagja, vasárnap Mainzban, Szalai Ádám kiesés ellen küzdő csapatának otthonában lép pályára bajnoki találkozón.

(MTI/csakfoci.hu)

Eredeti cikk

Comments are closed.