NB I: Újra fővárosi csapatot irányíthat Michael Oenning

2020.05.20.
Comments off
44 Views

Kedden beszámoltunk arról, hogy információink szerint a Vasasnál korábban két és fél évet eltöltő Michael Oenning újra az NB I-ben lehet edző, ebben az esetben pedig a BFC Siófoknál jelen állás szerint június 30-ig dolgozó Gál Istvánt kérheti fel pályaedzőjének.

A csakfoci.hu úgy értesült, hogy a német tréner a Budapest Honvédnál vállalhat munkát a következő idénytől, ő is jelölt lehet a kispadra, amennyiben a szezon végén nem véglegesítik a jelenlegi szakmai stábot.

Mint ismert, Giuseppe Sannino távozása után a klublegendát, Pisont Istvánt egyelőre csak ideiglenesen, a hátralévő nyolc bajnoki mérkőzésre és a Magyar Kupa-találkozókra nevezték ki az első csapat élére.

A kispestiek irányvonalához közel áll a német stílus, hiszen a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója is egy német szakember Uwe Scherr személyében, aki nem mellesleg korábban jó viszonyt ápolt Oenninggel.

Oenning a Vasastól való távozását követően a német másodosztályú Magdeburghoz került, 2019 októberétől pedig a Korhut Mihályt is foglalkoztató görög Ariszt irányítja, amely már biztos, hogy a nemzetközi kupában indul a következő idényben. Az 54 éves szakember Bundesliga-tapasztalattal is rendelkezik, korábban a Nürnberg és a Hamburg vezetőedzőjeként is dolgozott a német élvonalban.

Eredeti cikk

Comments are closed.