A Ferrari volt elnöke nem akar az FIA élére állni

2020.05.19.
Comments off
32 Views

Luca di Montezemolo neve is felmerült az FIA következő elnökeként, az olasz üzletember azonban kijelentette, nem akar a szövetség élére állni.

Vezetőváltás esedékes az FIA élén a 2021-es év végén, miután Jean Todt, a jelenlegi elnök harmadik ciklusát tölti a hivatalában. A 74 esztendős politikus újraválasztására a jelenlegi szabályok szerint nincs lehetőség, és Todt elmondta, nem is számol az eshetőséggel, hogy folytatja a munkáját.

A lehetséges utódok között felmerült a brit motorsport-szövetséget irányító David Richards, a Formula E-t irányító Alejandro Agag és a Ferrari korábbi elnöke, Luca di Montezemolo is, aki 2014 végén adta át a székét a néhai Sergio Marchionnénak.

Montezemolo nem áll rajthoz az FIA elnökségéértForrás: Getty Images/2017 Roberto Serra – Iguana Press/Roberto Serra – Iguana Press

Montezemolo napjainkban nem tölt be tisztséget a motorsportok világában, viszont továbbra is közismert és befolyásos személyiség, viszont ő is 72 éves. Az olasz Formula Passion hasábjain leszögezte, a vele kapcsolatos híresztelések tévesek.

„Olvastam erről a felvetésről – árulta el. – Kizárom, hogy az FIA elnöksége felkerülhet a szándékaim és lehetőségeim listájára” – fogalmazott Montezemolo, aki korábban az olasz belpolitikában is érdekelt volt, a Ferrari után pedig az Alitalia elnökeként is dolgozott.

Agag (balra) a Formula E atyja, de már régóta érdekelt a motorsportokbanForrás: Steven Tee / LAT Images

A rendkívüli helyzetre való tekintettel elképzelhető, hogy Todt további egy évig, 2022 végéig hivatalában maradhat, ezután Paolo Ciccarone, az olasz Automoto című lap szerzője szerint Agag a legesélyesebb az elnöki posztra.

„A Formula E-ben végzett munkája, az autógyártókkal való kapcsolata és a közvetlen tárgyalásai a kormányzatokkal azt jelentik, hogy ő az ideális jelölt – írta. – A következő 12 hónap során azonban várnunk kell, hogy kiderüljön, milyen változások történnek az autósvilágban.” 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.