“Szomorúan láttam a Honvéd akkori állapotát” – a kispestiek új edzője meglepetést ígér a játékban

2020.05.18.
Comments off
37 Views

„Június 30-ig volt szerződésem, de meg volt beszélve, hogyha olyan felkérés jön, amit elfogadok, akkor mehetek” – így engedte el a Kisvárda Dajka Lászlót, aki május elején csatlakozott a Budapest Honvéd FC edzői stábjához. A Honvéddal játékosként öt bajnokságot nyert szakember beszélt a munkamegosztásról és az eddigi tapasztalatokról a Reggeli Start vírusvideójában.

„Urbányi Istvánnal beszélgettem nagyon sokszor, amikor még kint volt Amerikában. Rövid idő alatt megegyeztünk, ő kért fel, hogy Pisont Istvánnal együtt próbáljuk irányítani csapatot” – mesélt kinevezéséről Dajka László. A szakember szabolcsi születésű emberként úgy érzi, hogy egyik otthonából a másikba tért vissza: „Ahhoz, hogy itt legyek a Honvédnál, kellett a másfél év kisvárdai munka, ami által a Honvéd bátrabban nyúlt Dajka Lacihoz.”

Dajka László a március 14-én lejátszott Honvéd-Kisvárda (1-5) bajnokin még a szabolcsi csapat alkalmazásában állt, így emlékezett vissza a Fáy utcai mérkőzésre: „Akkor még szó nem volt arról, hogy jövök a Honvédba.

Örültem a Kisvárda győzelmének, de szomorúan láttam a Honvéd akkori állapotát.

A Honvéd 3-1-re megnyerte szombaton a DVTK elleni felkészülési mérkőzését, Dajka László a szakmai stáb munkamegosztásáról beszélve azt mondta Szombathy Pál műsorvezetőnek, hogy „konzultálunk, de az i-re a pontot Pisont István fogja feltenni; a döntés az övé és a felelősségből is a nagyobb rész. De mindent megfelezünk, néha még vitatkozunk is. Ő egy picit vehemensebb, én lassítom a dolgokat, ha tudjuk ötvözni ezeket, akkor biztos hatékonyak leszünk.”

Dajka László szerződése 2021. június 30-án jár le Kispesten, a szakember bármilyen pozícióban segítené korábbi klubja munkáját. „A kupadöntő óriási lépés lenne, így a Magyar Kupa prioritást élvez…

A bajnokságban nem vagyunk teljesen nyugodt pozícióban, szeretnénk megszerezni a pontok hatvan százalékát.”

Eredeti cikk

Comments are closed.