PL: a Realnak nem kellett, most a Liverpoolé lehet a védő

2020.05.18.
Comments off
46 Views

A baszk La Razón beszámolója szerint a Liverpool FC 45 millió euró körüli összegért cserébe szerződtetheti a következő átigazolási időszakban Diego Llorentét, a Real Sociedad 26 éves, spanyol válogatott védőjét.

Diego Llorente klubot és országot is válthat (Fotó: AFP)

Hirdetés

Ahogyan a baszk lap, úgy mi is kezdjük a nulladik lépéssel: a liverpooli Dejan Lovren szerződése 2021 nyarán lejár, s mivel Jürgen Klopp nem feltétlenül ragaszkodik hozzá, valamint a Tottenham és az AS Roma is élénken érdeklődik a horvát bekk iránt, vélhetően az idény végén (bármikor is legyen az) távozik az Anfieldről. Ebben az esetben a Real Sociedadban futballozó, ötszörös spanyol válogatott Diego Llorente lehet az angol klub első számú kiszemeltje a hátsó alakzatba – jelenti ki fő napirendi pontjaként a La Razón. 

A portál szerint a Real Sociedad hajlik is az üzletre, amitől 40-45 millió eurót remél. A baszkok ezzel óriási üzletet csinálnának, két évvel ezelőtt ugyanis piaci források szerint 7 millióért szerezték meg a Real Madridtól.

A védő karrierje kellően fordulatos, már a 20. születésnapja előtt bemutatkozhatott a Real Madrid felnőttcsapatában, majd hogy rutint szerezzen kölcsönadták a Rayo Vallecanóhoz, egy évre rá pedig a Málagához. A Realnál a várt áttörés nem jött el számára, így 2017 nyarán 2022-ig szóló szerződéssel aláírt a Real Sociedadhoz a már említett, 7 milliós átigazolási díj ellenében. 

Llorente a fehér-kék együttesben 77 tétmérkőzésen szerepelt azóta, és nem egyszer középső középpályásként futballozva hét gólt is szerzett ezeken. 

A védő másik nagy kérője állítólag az AS Monaco, de lapinformációk szerint egyértelműen a 2019-es Bajnokok Ligája-győztes Liverpool lenne Llorenténél a befutó, ha csupán rajta múlik a kérdés.

Eredeti cikk

Comments are closed.