Eurofutball: egységes fizetési plafont vezethetnek be a jövőben

2020.05.18.
Comments off
50 Views

Karl-Heinz Rummenigge szerint elképzelhető egy egységes fizetési plafon bevezetése a profi labdarúgásban.

Rummenigge szerint a fizetési plafon bevezetése lehet a koronavírus egyik következménye (Fotó: AFP)

A Bayern München vezérigazgatója a Sky tv-csatornának úgy nyilatkozott, nem zárható ki, hogy újra napirendre kell venni a témát.

Ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy Michel Platini, az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) korábbi elnöke többször tárgyalt ez ügyben Brüsszelben az Európai Unióval és mindig „vérző orral” távozott.

„Bár a nagy európai klubok mind támogatták az elképzelést, azt a választ kapta, hogy az EU versenyszabályzata ezt nem teszi lehetővé – fogalmazott Rummenigge.Nehéz megítélni, hogy ma más-e a helyzet” – tette hozzá a koronavírus-járványra utalva. A pandémia miatti kényszerszünet következtében sok klub pénzügyi nehézségekkel küzd és egyelőre nem látni, mi lesz a folytatásban.

Rummenigge hangsúlyozta, az olyan fizetési plafon bevezetésének, mint amilyen az amerikai profi ligák esetében ismert, nem várt következményei is lehetnek.

„Ott nincs kieső és feljutó. Márpedig ez fontos része a futballnak” – jelezte.

A fizetési plafonról akar tárgyalni a következő hónapokban Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) elnöke. A DFL kimutatása szerint a Bundesliga 2018–2019-es idényében az élvonalbeli csapatok 1.43 milliárd eurót költöttek a játékosok és az edzői stáb bérére.

Hirdetés

Eredeti cikk

Comments are closed.