A Vidi román válogatottja cáfolja a román sajtót: “Engedjék meg, hogy a futballra koncentráljak”

2020.05.18.
Comments off
47 Views

Pénteken számolt be arról a romániai sport.ro, hogy a kevés játéklehetőség miatt legalább kölcsönben távozna a MOL Fehérvár FC-től a román válogatott védő, Rus Adrián.

Állításuk szerint a mindössze 6 bajnokin lehetőséget kapó 24 éves bekkre “még mindig neheztelhetnek amiatt, hogy nem a magyar hanem a román nemzeti csapatot választotta” (bár ezt a játékos és a klub is cáfolta korábban – a szerk.), ráadásul a rutinos posztriválisok, mint Juhász Roland, Vinícius, a macedón válogatott Visar Musliu, illetve a feltörekvő fiatalok, mint Mocsi Attila és Tamás Olivér mellett nem (lesz) egyszerű beverekednie magát a csapatba. A lap szerint emiatt és azért, hogy a román válogatottnál továbbra is számításba vegyék, Rus állítólag azon gondolkodik, hogy legalábbis ideiglenesen távozzon Székesfehérvárról a nyáron.

Rus az üggyel kapcsolatban nyilatkozott a klubhonlapnak, melyben határozottan cáfolta a romániai sajtóban terjengő pletykákat. Leszögezte, szó sincs arról, hogy elhagyná a fehérváriakat.

Pénteken a csapattársak kérdezték, hogy mit nyilatkoztam, hiszen megint a távozásomról írnak. Elolvastam a híreket, és bár láttam olyan írást is, amely korrekt módon állt hozzám, azért a biztonság kedvéért szeretnék olyan röviden és világosan fogalmazni, amennyire csak lehet:

nem beszéltem mostanában sem magyar, sem román újságíróval – igaz, az eredeti, romániai forrás sem szó szerint idéz engem -, nem szeretnék távozni,

azon dolgozom az edzéseken, hogy sérülésem után minél gyorsabban formába kerüljek és bekerüljek a csapatba. Ez természetesen majd a szakmai stáb döntése lesz, de én mindent megteszek azért, hogy lehetőséget kapjak a folytatásban. Egy-egy lejátszott meccs után továbbra is szívesen állok a sajtó rendelkezésére, de kérem, hogy valótlanságokat ne terjesszenek rólam, ne keltsék körülöttem az egyébként soha nem létező feszültséget, engedjék meg, hogy a futballra koncentráljak – mondta a molfehervarfc.hu-nak Rus Adrián.

Eredeti cikk

Comments are closed.