A Bundesliga magyarja: “Meglátszott a két hónap kihagyás” – ez volt a legfurcsább egészségügyi intézkedés

2020.05.18.
Comments off
48 Views

A 22 éves szélső az M1 aktuális csatornának hétfőn azt mondta: minden játékosnak hiányzik az az atmoszféra, amelyet a drukkerek teremtenek a stadionban, mert a közönség sokszor plusz erőt tud adni a csapatnak.

“A legnagyobb öröm ugyanakkor természetesen mindannyiunk számára az volt, hogy újra tudtunk mérkőzést játszani” – jelentette ki Sallai, aki társaival együtt 1-1-es döntetlent ért el a szintén magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Lepizig vendégeként szombaton, amikor a koronavírus-járvány miatt március első felében félbeszakított Bundesliga újraindult.

“Meglátszott a két hónap kihagyás, de sikerült egy aránylag jó meccset játszanunk, amelynek az első félideje számunkra nagyon jól alakult.

A szünet után viszont a Lipcse ránk erőltette az akaratát, jó focit játszott és sok helyzete volt, úgyhogy örülünk az egy pontnak”

– foglalta össze a mérkőzésen történteket Sallai, aki kezdőként 60 percet játszott, és ő kapta a találkozón az egyetlen sárga lapot.

A válogatott támadó arról is beszélt, hogy az egészségügyi és biztonsági intézkedések nagyon szigorúak, kötelező a maszkok használata és a távolságtartás, az öltözőben pedig el vannak választva egymástól a játékosok.

“Talán az volt a legfurcsább, hogy a cserejátékosok nem a kispadon foglaltak helyet,

hanem a kispad mellett kialakított részen, egymástól távolabb elhelyezett székeken, és ott is kötelezően viselni kell az arcmaszkokat”

– mondta Sallai Roland.

A zárt kapus mérkőzésekkel folytatódó Bundesliga következő, hétvégi fordulójának szombati játéknapján a hetedik Freiburg a 17. Werder Brement fogadja majd, míg a negyedik RB Leipzig az ugyancsak magyar válogatott Szalai Ádámot is a soraiban tudó, 15. Mainz vendége lesz. (MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.