Női kézi: dán klubja nem tudta megtartani Kristiansen testvérét

2020.05.17.
Comments off
51 Views

Mindössze egy idényt követően elhagyja a dán Herning-Ikast női kézilabdacsapatát Jeanett Kristiansen, és a 27 éves norvég balátlövő hazatér előző klubjához, a Vipers Kristiansandhoz.

Hirdetés

Kristiansen (a labdával) a final fourban is pályára lépett a Vipersszel (Fotó: AFP)

A jelenlegi járványügyi helyzetben az egész dán klubkézilabda pénzügyi alapja bizonytalanná vált, így élnünk kellett a lehetőséggel, hogy csökkentsük az állandó költségeinket”utalt Daniel Grönhöj sportigazgató arra, hogy a Vipers épp a legjobbkor jelentkezett náluk Kristiansen visszaigazolása kapcsán.

Nem meglepő, hogy a Herning-Ikastnál is a játékosok fizetése teszi ki a költségvetés legnagyobb részét, és miután nem látják még pontosan, a következő idényben milyen bevételekkel számolhatnak, úgy döntöttek, hogy mintegy előremenekülve meghúzzák a nadrágszíjat.

Jeanett Kristiansen a Győri ETO-ban légióskodó Veronica húga, az idő előtt félbeszakított idényben 27 mérkőzésen szerepelt az Ikastban, és 142 gólt lőtt. 2016 és 2019 között már volt a Vipers játékosa, s a nyártól újra a kristiansandi együttest erősíti. A  dán klubnál még egy évig szólt volna a szerződése.

„Volt több lehetőségem, francia, román és lengyel BL-csapat is érdeklődött irántam”ismerte el a balátlövő, aki örül, hogy újra a Vipersben kézilabdázhat, ugyanakkor sajnálja, hogy Dániában ilyen helyzetbe került.

Eredeti cikk

Comments are closed.