BL: a francia klubok semleges pályára kényszerülhetnek

2020.05.17.
Comments off
44 Views

A labdarúgó Bajnokok Ligájában nyolcaddöntős Olympique Lyon és negyeddöntős Paris Saint-Germain akár semleges pályára kényszerülhet, amikor a legrangosabb európai kupasorozatot befejezik.

Hirdetés

A jelen állás szerint a PSG nem játszhatna a nyáron hazai környezeten a BL-ben (Fotó: AFP)

Ha egy csapat nem rendezhet mérkőzést a saját országában, akkor semleges pályán kell ezt megtennie. Nem látom az okát, hogy a francia hatóságok, miért nem engedik meg, hogy nézők nélkül sor kerüljön találkozókra, de ez a hatáskörömön kívül esik” – mondta Aleksander Ceferin, az európai szövetség (UEFA) elnöke.

A szlovén sportvezető szombaton beszélt arról, hogy az UEFA-nak konkrét tervei vannak az európai futballszezon befejezésére, de akkor még nem árult el részleteket. Bár hivatalosan még nem erősítették meg, a BL-t és az Európa-ligát valószínűleg augusztusban fejezik be, miután a nemzeti bajnokságok és kupasorozatok lezárultak.

A PSG a Borussia Dortmundon túljutva már nyolc között jár a BL-ben, míg az Olympique Lyon hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Juventust, de az olaszországi visszavágóra már nem került sor a koronavírus-járvány miatt. Franciaországban a jelenleg érvényben lévő korlátozások szerint augusztus 31-ig nem lehet sporteseményt rendezni, ezért a pontvadászatot is befejezettnek nyilvánították, az élen álló PSG lett a bajnok.

Eredeti cikk

Comments are closed.