Wolff csak Hamiltonnal beszél rendszeresen pilótái közül

2020.05.16.
Comments off
33 Views

A Mercedes Forma-1-es istállójának csapatfőnökét több mindenre is megtanította a koronavírus miatti kényszerszünet. Toto Wolff rájött arra, hogy nem baj, ha nincs mindig telezsúfolva a naptára, és nincs minden napja előre megtervezve. Az osztrák üzletember két pilótájának, Valtteri Bottasnak és Lewis Hamiltonnak is hagyja, hogy a maguk módján készüljenek a várhatóan júliusi szezonkezdetre.

 A Mercedes motorsport-igazgatójaként és az F1-es istálló csapatfőnökeként Toto Wolff elfoglalt ember, a koronavírus-járvány érkezésével azonban ő is karanténba kényszerült családjával, és a teendőlistája is rövidebb lett. Természetesen a munkától nem szakadt el teljesen, a gyárleállás alatt is foglalkoznia kell a Mercedes F1-es jövőjét érintő kérdésekkel, de elmondása szerint megtanulta értékelni a nyugodtabb életet.

Wolffnak jót tett a szünetForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„A koronavírus azt tanította nekem és a feleségemnek, hogy valójában élvezetes lehet visszavenni egy kicsit a tempóból – nyilatkozta a Mercedes által közzétett videóban a csapatfőnök ausztriai otthonukból. – Az elején nagyon nehéz volt alkalmazkodni, olyan elfoglaltságokkal töltöttük meg a napjainkat, amelyek nem voltak tiltottak, és megpróbáltunk elfoglaltak maradni, konditerembe járni, futni, biciklizni, és nyilván még a Forma-1-gyel kapcsolatos dolgok is ott voltak. Néhány hete azonban újraterveztünk, én találtam magamnak időt arra, hogy visszatekintsek, időt arra, hogy élvezzem a három éves fiammal és a két nagyobb gyerekemmel töltött pillanatokat. Sokat voltunk a szabadban, szerencsénk volt az időjárással is. Nekem ez új élmény volt. 25 éve csak dolgozom, és egyetlen időszakra sem emlékszem, amikor két hétnél többet töltöttem el ugyanott. Ez a szünet megváltoztatta az életünket, és szerintem a jó irányba tette mindezt. Elkezdtem élvezni, hogy a napjaim kevésbé vannak megtervezve, kevesebb a megbeszélés, kevesebb a telefonhívás. Ez a tapasztalat a fejlődésemet szolgálta emberként.”

Wolff ugyanakkor tisztában van vele, hogy a járványnak még nincs vége, sokan szenvednek. „Megfontoltnak kell lennünk, mivel a vírus továbbra is sok életet követel, akár mi magunk is fertőzöttek lehetünk, vagy valaki a családunkban. Kivételezettek vagyunk, hogy olyan környezetben lehetünk, ahol ki tudunk menni a szabadba. Nem szabad felhőtlenül örülnünk, mert ez egy komoly helyzet.”

Wolff és Hamilton rendszeresen beszélnekForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

A szezon várhatóan július 5-én, Ausztriában veszi kezdetét, ekkor gördülhetnek pályára először az autók a februári barcelonai tesztelés óta. A versenyzőknek jelenleg tehát nincs más feladatuk, mint fittnek maradni és készülni a rajtra. Wolff elmondta, hogy csak Lewis Hamiltonnal szokott rendszeresen kommunikálni, ami annak tükrében nem meglepő, hogy Bottasnak év eleje óta új barátnője van az ausztrál profi kerékpáros Tiffany Cromwell személyében, a közösségi oldalainak tanúsága szerint pedig ideje nagy részét vele tölti. „Ha nincs semmi sürgős, akkor a versenyzőkre hagyom, hogy csinálják a dolgukat és hogy akkor kommunikáljunk, amikor ők akarnak” – mondta Wolff.

Valtterivel még nem beszéltem, szerintem ő most jó helyen van, aminek örülök. Lewis-zal rendszeresen beszélek, gyakran váltunk WhatsApp-üzenetet és tájékoztatjuk a másikat.”

„Azt hiszem, hogy Valtteri most megfelelő partnerre lelt a biciklizéshez – reagált Wolff arra a humoros felvetésre, hogy Bottas lehet nem is az F1-es szezonnyitóra, hanem a Tour de France-ra készül. – Persze profivá válni més tészta, de biztos vagyok benne, hogy kemény ellenfélre lelt a barátnőjében úgy, ahogy én Susie-val a gokartpályán.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.