UEFA: A helyzet rendkívüli

2020.05.16.
Comments off
62 Views

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke kijelentette, hogy konkrét tervük van a futballszezon befejezésére. “A helyzet rendkívüli, és nem fogunk úgy tenni, mintha nem az lenne” – mondta a beIN Sports televíziónak a szlovén sportvezető.

Ceferin megerősítette, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult kényszerszünet miatt módosítani fogják a Financial Fair Play elnevezésű szigorú pénzügyi szabályrendszerüket. “Fontosnak tartjuk, hogy változtassunk rajta, mert a helyzet a klubok számára sem könnyű, és mindannyian egy csónakban evezünk” – mondta, ám konkrétumokat egyelőre nem közölt.

Ceferin arról is beszélt, hogy az UEFA-nak szándékában áll befejezni a jelenlegi idényt, és ha a közegészségügyi helyzet nem romlik augusztusig, akkor ez megvalósítható lesz. 

Konkrét tervünk van az európai szezon befejezésére, és azt hiszem, hogy a nemzeti ligák többsége, legalább nyolcvan százaléka is a pályán fogja befejezi az idényt.

Az UEFA végrehajtó bizottsága fogja megerősítse a módosított versenynaptár dátumait, szerinte jelen állás szerint a történtek nem lesznek különösebb hatással a következő szezon ütemtervére. “A naptárunk nagyon sűrű, nincs sok helyünk a változtatásokra, de véleményem szerint erre nem is lesz szükség” – mondta.

A 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokságra térve elmondta, hogy a 12 rendező városból 9-ben minden rendben van, és a többivel is tartják a kapcsolatot. “Elvileg 12 városban rendezünk, de ha erre nem lesz lehetőségünk, akkor készen állunk, hogy tíz, kilenc vagy nyolc városban legyenek mérkőzések” – közölte.

(MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.