Sarapovának már nagyon elege lehetett a teniszből

2020.05.16.
Comments off
50 Views

Marija Sarapova, a korábbi világelső játékos azt mondta, hogy éppen a kellő időben hagyott fel a profi tenisszel. A 33 éves orosz klasszis február végén jelentette be visszavonulását.

A legjobbkor fejeztem be, különben még most is azon járna az eszem, hogy mikor lesz a következő edzés, meg hogy mi szükségem nekem erre

– idézte nyilatkozatát a profi női teniszezőket összefogó WTA sajtószolgálata. Sarapova szerint a koronavírus-járvány a sportot illetően is számos kérdést vetett fel, és az ő döntését is befolyásolta.

A teste vonultatta vissza a tenisz jégkirálynőjét

Marija Sarapova gyerekkorában állandóan úton volt, majd a tenisz világában is inkább ellenszenvbe és akadályokba ütközött. Ennek ellenére világelső lett, GS-tornákat nyert és ha nem sérül meg, még most is a legjobbak közé tartozhatna.

A WTA március elején határozott úgy, hogy a pandémia miatt leállítja a tornákat, jelenlegi állás szerint július vége előtt nem lesz lehetséges az újrakezdés, írja az MTI.

Sarapova 2005 augusztusában került először a világranglista élére, amelyet 2012-ig öt alkalommal, összesen huszonegy héten át vezetett.

Ötszörös Grand Slam-tornagyőztes: kétszer nyert a Roland Garroson, valamint egyszer-egyszer az Australian Openen, Wimbledonban és a US Openen.

Összesen 36 WTA-tornát nyert meg egyéniben, és van olimpiai érme is: 2012-ben, Londonban szerzett ezüstöt.

Kiemelt kép: ANGELA WEISS / AFP

Eredeti cikk

Comments are closed.