PL: a kapus kiakadt a koronavírustesztek miatt

2020.05.16.
Comments off
57 Views

A Watford kapusa, Ben Foster nem tartja helyesnek, hogy a Premier League újraindulása kapcsán a labdarúgókat vetik alá koronavírusteszteknek ahelyett, hogy inkább a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozókon végeznék el ezen vizsgálatokat.

Ben Foster kiakadt (Fotó: AFP)

Hirdetés

„A labdarúgók nem nélkülözhetetlenül kulcsfontosságú alkalmazottak, nem szabadna a frontvonalban dolgozó egészségügyieket megelőzve hozzáférnünk a tesztekhez” – utalt a korábbi angol válogatott kapus arra, hogy a pandémia miatt márciusban felfüggesztett pontvadászat júniusra tervezett újraindulása előtt a futballistákat heti kétszer tesztelik.

A korábban a Manchester Unitedet is erősítő 37 esztendős kapus szerint a játékosok közül többen is kételkednek benne, hogyan működik majd a Premier League újrakezdése.

„Nem tudom például, kell-e maszkot viselnünk az edzéseken, fogalmam sincs. Ez egyáltalán nem a megszokott lesz, teljesen mások lesznek a körülmények. Hogyan tudsz távolságot tartani egy szögletnél például? A kapusok vajon beleköphetnek-e a kesztyűjükbe?” – fogalmazta meg kételyeit Foster.

„Az egészség a legfontosabb, amit nem kockáztathatunk azzal, hogy futballozunk. Akkor kell ismét játszanunk, amikor erre megfelelő idő jön el” – fűzte hozzá a rutinos kapuvédő.

Az Egyesült Királyságban tartósan lefelé haladnak a fertőzési és halálozási mutatók. A fertőzöttek száma 238 004, miközben 34 078-an haltak bele a betegségbe és 1047-en gyógyultak ki belőle.    

Eredeti cikk

Comments are closed.