Felkészülés: Újabb NB I-es csapat orra alá tört borsot az MTK, a Honvéd legyőzte a Diósgyőrt

2020.05.16.
Comments off
52 Views

Szombat délután 16 órai kezdettel két felkészülési mérkőzést is játszottak a fővárosban: az Újpest az MTK Budapestet fogadta a Szusza Ferenc Stadionban, míg a Budapest Honvéd a Diósgyőrrel csapott össze az MFA Utánpótlás-központ centerpályáján.

Az mtkbudapest.hu tudósítása szerint Újpesten az aktívabban kezdő MTK Budapest szerezte meg a vezetést a 16. percben, amikor is Mezei passzából Schön indult meg, kicselezte a kapust, és négy méterről a kapuba lőtt. Hat perccel később jött az egyenlítés, ekkor egy kontrát követően Pauljevic fejezte be a támadást góllal. A fordítás még a félidő előtt összejött a liláknak, a 42. minutumban Obinna kapott labdát a tizenhatoson belül Pauljevictől, és nem hibázott közelről.

A második játékrész elején rögtön sikerült egyenlítenie a következő idényt az élvonalban kezdő MTK Budapestnek, amelynél ismét Mezei passza után született gól, ezúttal Prosser lőtt a hosszú alsóba. A hátralévő időben mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám nem sikerült döntésre vinniük a feleknek, így a Mezőkövesd után újabb NB I-es csapat nem bírt a Magyar Kupa-elődöntőre készülő MTK-val.

Felkészülési mérkőzés, Szusza Ferenc Stadion

Újpest-MTK Budapest 2-2 (Pauljevic 22., Obinna 42., ill. Schön 16., Prosser 48.)

Újpest: Pajovic (Banai, 46.) – Balázs, Ristevski, Heris, Burekovic – Pauljevic (Katona M., 46.), Onovo (Perosevic, 46.), Rácz (Zsótér, 46.), Obinna (Szakály, 46.) – Simon (Calcan, 46.), Koszta (Bacsa, 46.).

MTK: Varga B. – Fülöp, Katona, Varju, Pintér (Baki, 46.) – Mezei (Bognár, 78.), Palincsár, Cseke (Kata, 85.) – Lencse (Bíró, 66.), Schön (Gera, 66.), Prosser.

A Magyar Futball Akadémia centerpályáján a kétszer 60 perces összecsapáson a Honvéd szerzett vezetést a dvtk.eu tudósítása szerint, a 41. percben az asszisztens nélküli találkozón Lanzafame lesgyanús helyzetben kapott labdát, az alapvonalról középre emelte, ahol Mayron George szinte a gólvonalról talált a hálóba. Két perccel később megduplázta előnyét a Honvéd, egy szabadrúgást a 16-os bal oldali sarkától Davide Lanzafame tekert a rövid felső sarokba. Az 55. percben Ivanovski tolta balra a labdát a 16-oson belül Kiss Tamásnak, aki éles szögből bal lábbal a kapu hosszú odalába lőtt.

A második játékrészben a Honvéd fiatalja, Tóth Péter csapott le egy labdára a 16-oson, a felpörgő labda szerencsével nála maradt, majd jobbról higgadtan a hosszú oldalra gurított, a labda a kapufáról pattant a hálóba.

Felkészülési mérkőzés, MFA Utánpótlás-központ

Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 3-1 (George 41., Lanzafame 43., Tóth P., 66., ill. Kiss T. 55.)

Honvéd: Tujvel (Lefkovits, 61.) – Mezghrani (Juhász Zs., 61.), Lovric (Batik, 61.), Niba, Uzoma (Kukoc, 61.) – Nagy (Tóth P., 61.), Gazdag (Szendrei, 61.), Hidi (Kesztyűs, 61.) – Moutari (Ugrai, 61.), Lanzafame (Irimiás, 61.), George (László, 61.)

DVTK: Danilovic (Antal, 61.) – Shestakov, Polgár (Szűcs K., 61.), Brkovic (Orosz D., 61., Farkas M., 91.), Memolla (Vági, 61.) – Molnár (Cortés, 61.), Márkvárt (Egerszegi, 61.), Rui Pedro (Zsiga, 61.), Iszlai (Adukor, 61.), Kiss T. (Korbély, 61.) – Ivanovski (Tóth Bo., 61., Makrai 107.).

Eredeti cikk

Comments are closed.