Felkészülés: Nikolics volt a Vidi nyerőembere Zalaegerszegen – videó

2020.05.16.
Comments off
22 Views

A szombati nap utolsó felkészülési mérkőzésén az NB I 11. helyén álló Zalaegerszeg fogadta a második MOL Fehérvár FC-t zárt kapuk mögött.

A Vidi klubhonlapjának tudósítása szerint az első lehetőséget a hazaiak dolgozták ki a 20. percben: egy szabadrúgást követően az egyik zalai támadó fejjel megcsúsztatta a labdát a kaputól 6-7 méterre, de Kovácsik magabiztosan védett, majd két percre rá Bobál Gergely tekert 22 méterről kapu mellé egy szabadrúgást. A 31. percben Nego lőtt a jobb szélről beadás helyett kapura, Demjén azonban vetődve leért a rövid sarokra és védeni tudta a kissé váratlan lövést.

A szünet előtt egy perccel Nego passzát követően Nikolics talált a hazai kapuba, Pintér játékvezető azonban nem adta meg a találatot, mivel úgy látta, hogy a játékszer az alapvonalnál elhagyta a játékeret. Nem volt egyébként könnyű dolga a sporinak, ugyanis partjelzők nélkül, egyedül vezette a meccset.

A második játékrész 54. percében egy gyors hazai kontra végén nagy helyzetet alakított ki a ZTE, de Kovácsik bravúrral védett. A 74. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja: Petrjak szögletét Musliu csúsztatta meg, Nikolics pedig a hosszún gólra váltotta a helyzetét. A hajrában majdnem jött az egyenlítés a hazaiak részéről, McWoods tekert 12 méterről a bal felső sarok irányába, Kovácsik hatalmas bravúrral tornázta ki a labdát a léc alól, így maradt az egygólos Vidi-győzelem.

Felkészülési mérkőzés, Zalaegerszeg

ZTE FC–MOL Fehérvár FC 0-1 (Nikolics 74.)

ZTE: Demjén (Szemerédi, 72.) – Bolla (Kocsis, 45.), Bobál D. (Földvári L., 59.), Katanec (Gergényi, 59.), Bedi (Szépe, 24.) – Lesjak (Németh E., 59.) – Bőle (Ostrek, 36.), Barczi (Meshack, 59.), Mitrovic (Zimonyi, 59.), Radó (Babati, 59.) – Bobál G. (McWoods, 59.)

Vidi: Kovácsik – Fiola (Tamás, 75.), Musliu (Rus, 75.), Vinícius (Juhász, 75.), Hangya (Stopira, 75.) – Pátkai (Elek, 75.), Nikolov (Nyári, 75.) – Nego (Funsho, 75.), Hodzic (Milanov, 75.), Petrjak (Zsóri, 75.) – Nikolics (Szabó, 75.)

Nikolics győztes gólja

Eredeti cikk

Comments are closed.