A Ferrari nem fog tudni másodhegedűst faragni Sainz-ból

2020.05.16.
Comments off
35 Views

A Forma-3-as karrierje alatt egy évig Carlos Sainz-ot a csapatában tudó Trevor Carlin szerint a Ferrari nem fogja tudni Charles Leclerc mögé parancsolni a spanyolt, ha ez lenne a célja.

Carlos Sainz Ferrarihoz igazolásával óhatatlanul beindultak azok a spekulációk, amelyek arról szólnak, hogy a spanyol pilóta csak másodhegedűs lesz Charles Leclerc mögött. Miután a tavalyi év végén hosszú távú szerződést írt alá a monacóival, a Ferrari egyértelműen kinyilvánította, hogy kire épít a jövőben, sokak szerint pedig ennek Leclerc aktuális csapattársa ihatja meg a levét.

Trevor Carlin, az utánpótlás-sorozatokban sikeres és jól csengő Carlin Motorsport tulajdonosa szerint Sainz azonban jobb annál, hogy Leclerc mögé parancsolják. A spanyol pilóta egykori főnöke reméli, a vörösöknek nincsenek is ilyen tervei korábbi versenyzőjével.

Nem lesz Leclerc vízhordójaForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

Sainz a 2012-es szezonban a brit Forma-3-ban és az F3-as Európa-bajnokságban versenyzett a Carlin Motorsport színeiben, Trevor Carlinnak tehát volt ideje megismerni a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz szárnyait bontogató fiát. Az 57 esztendős csapattulajdonos úgy véli, hogy ha a Ferrari második számú pilótát akar csinálni a 25 esztendős spanyolból, akkor rossz lóra tett.Ha a Ferrari úgy gondolkodott, hogy második számú pilótát szerződtet, akkor alábecsülhette Carlost – nyilatkozta a Reuters-nek. – Remélem, hogy nem ezért igazolták le. Tudom, hogy az emberek arról beszélnek, hogy mindhárom topcsapatnak van első számú pilótája, de én nem látom, hogy Carlos az lenne. Ha megkapja ugyanazokat a feltételeket és ugyanolyan autót, akkor közel lehet Leclerc-hez.”

Egykori főnöke szerint Sainz különösen a futamokon lesz erős, amivel akár meglepetést is okozhat. Szerintem Carlos elképesztően jó. Talán Charles legyőzheti az időmérőkön, a futamon azonban Carlos meg fogja nehezíteni a dolgát. Azért fog harcolni, hogy kivívja a csapat tiszteletét. Szerintem nyomás mindig is lesz rajta, de amikor igazán belejön, ő lehet a meglepetés, aki nagyon-nagyon boldoggá teszi a tifosit.”

Leclerc felkötheti a gatyáját?Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Carlin úgy véli, hogy Sainz a tavalyi szezonra érett be igazán, ő legalábbis akkor látta benne azt a pilótát, akit közös Forma-3-as szezonjuk során. „Amikor az ember a Toro Rossón keresztül kerül a Forma-1-be, nem feltétlenül kapja meg az esélyt, hogy teljes értékű pilótává fejlődjön. Én arra a Carlosra emlékeztem a Forma-3-as időkből, akit tavaly, a McLarennél láttunk. Sokkal nyugodtabb és magabiztosabb volt, mint korábban. Éretté vált a feladatra. Nagyon-nagyon boldog voltam miatta.”

Sainzon persze már fiatalon is látszott, hogy nagy tehetség, amit Carlin szerint a kétszeres ralivilágbajnok édesapjának köszönhet. „Amikor nálunk vezetett, kivételesen jól ment esőben. Nevetségesen jó volt. Mindez amiatt volt, mert már gyerekként buggykat vezetett, miközben az apja tanította őt. Szerintem raliversenyzőnek is pont olyan jó lenne, mint Forma-1-es pilótának.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.