Videó: amikor Agüero megnyerte a bajnoki címet a Man. Citynek

2020.05.14.
Comments off
67 Views

Élő sportesemények híján folytatjuk sorozatunkat, amelyben emlékezetes jelenetekre tekintünk vissza. Most a Premier League történetének egyik legizgalmasabb mozzanatát mutatjuk be, amikor a 2011–2012-es idény végén a Manchester City az utolsó pillanatban kaparintotta meg a bajnoki címet.

Agüero valahol a kupac alján próbálja túlélni a társak „támadását” (Fotó: AFP)

Az utolsó forduló előtt már csak a két manchesteri csapat, a City és a United volt harcban a bajnoki címért. A Roberto Mancini irányította trónkövetelők álltak az élen az utolsó meccs előtt, ám csak gólkülönbségüknek köszönhetően előzték meg a „vörös ördögöket”. Az utolsó fordulóban, május 13-án – amikor a két bajnokaspiráns meccse egyszerre kezdődött – a City a Queens Park Rangerst fogadta, míg a United a Sunderlandhez látogatott.

A helyzet Wayne Rooney góljával vált különösen izgalmassá, aki megszerezte a vezetést az MU-nak, s ezzel az élre lökte csapatát – a másik találkozó ekkor még döntetlenre állt. Ám még az első félidőben előnyhöz juttatta a Man. Cityt Pablo Zabaleta is, s ezzel máris visszahelyezte klubját az első helyre.

A QPR-os Djibril Cissé a második játékrész elején egyenlített, s habár emberhátrányba is került a londoni csapat, Jamie Mackie így is megszerezte a vezetést. A Manchester United meccsén eközben nem változott az állás, így olybá tűnt, mintha a bajnoki serleg kicsúszna a City-játékosok kezei közül.

Jött azonban a végjáték, és a csattanó is: Edin Dzeko a 92. percben egalizált, majd két perccel később jött Sergio Agüero, és még egyszer, az idényben utoljára megiramodott. Összejátszott a labdát bevetődve továbbadó Mario Balotellivel, elfektetett egy védőt, majd jobbal a kapuba lőtt, beállítva ezzel a 3–2-es végeredményt, és bebiztosítva a Manchester City bajnoki aranyérmét.

A Manchester United meccsét már lefújták, s Rooneyék a gyepen vártak a díjátadóra, amikor kiderült, hogy a városi rivális emelheti magasba a serleget. Az 1967–1968-as idény óta először lett az élvonal bajnoka a Manchester City, amely összesen harmadszor ünnepelhetett bajnoki címet – azóta már hatnál jár a klub.

Hirdetés

Manchester City on Twitter

AGUEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!! WATCH: https://t.co/A8RX1QNM3X #ManCity #CityzensAtHome …

Eredeti cikk

Comments are closed.