PL: a rendőrség az újrakezdés újabb lehetséges buktatójáról beszél

2020.05.14.
Comments off
46 Views

A manchesteri rendőrfőkapitány attól tart, hogy ha újraindulnak a labdarúgó Premier League küzdelmei, a szurkolók a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések ellenére csoportosulnak majd a stadionoknál.

A rendőrfőkapitány szerint a drukkerek elkerülhetetlenül csoportosulni fognak a stadionok körül (Fotó: AFP)

Hirdetés

Az érdekelt klubok ezen a héten tanácskoztak az esetleges folytatásról, s miután a kormány bejelentette, hogy június elseje után újraindulhat az élet az élsportban, reménykednek abban, hogy jövő hónapban újrakezdhetik a küzdelmet. Ezzel együtt arról tájékoztatták őket, hogy erre csak semleges, egészségügyi és biztonsági szempontból engedélyezett pályákon lesz lehetőség, bár ők továbbra is azt remélik, hogy a megszokott otthoni-idegenbeli rendszerben bonyolódhat a bajnokság hátralévő része.

„Biztos vagyok abban, hogy ha a Manchester Cityhez látogat a Liverpool, az közönséget generál, ha bemehetnek a stadionba, ha nem. Ezt jól át kell gondolni – mondta Ian Hopkins. – Attól tartunk, hogy a szurkolók a semleges pályákhoz és a saját csapatuk arénájához is oda fognak menni, s ez néhány esetben gondot okozhat.”

Ahogy fogalmazott: rendőrségi szempontból ez nem lenne ugyan megoldhatatlan feladat, de a mostani időkben, amikor ez egészségügyi probléma is, nehéz lenne a távolságtartást be nem tartó emberekkel bánni.

Nagy-Britanniában eddig több mint 226 ezer embert regisztráltak koronavírus-fertőzöttként, a halálos áldozatok száma meghaladta a 32 ezret.

Az angol labdarúgó-bajnokság küzdelmei március közepén szakadtak félbe a járvány miatt.

Eredeti cikk

Comments are closed.