Man. City: harmadáron kerülhet Németországba a szélső

2020.05.14.
Comments off
48 Views

Sajtóhírek szerint a Bayern München a napokban egy 35 millió fontos ajánlattal próbálkozott a Manchester Cityben futballozó Leroy Sané játékjogának megvásárlására, ám azt az angolok élből visszautasították. A The Telegraph beszámolója szerint most újabb, 50 millió fontos ajánlat készül – ezen a koronavírus miatt kialakult új piaci helyzetben valóban elgondolkodhat a City. A múlt nyáron még 120-150 millió eurós átigazolási díjról lehetett olvasni…

Leroy Sanéról továbbra sem mondanak le Münchenben (Fotó: AFP)

Hirdetés

A lap beszámolója szerint a Bayernnél továbbra is úgy számolnak, a 24 éves Sané lehet a nyár sztárigazolása. Ám a korábban emlegetett 100 milliós nagyságrendű átigazolási díjat jelenleg a bajorok sem tudják kigazdálkodni – igaz, a jelek szerint nem is kell. A The Telegraph szerint az új, 50 millió fontos, mintegy 65 millió eurónak megfelelő ajánlat már elgondolkodtató lehet a Manchester City számára.

Az összeg alapvetően nem kevés, ám ha hozzátesszük, hogy a múlt nyáron 120, sőt 150 millió eurós átigazolási díjról is lehetett olvasni, a manchesteriek pedig három-négy hasonló kaliberű ajánlatra is nemet mondtak, mielőtt augusztusban már megegyezni látszottak a felek, nem is olyan sok. Konkrétan a tavalyi licitek fele, harmada. Aztán jött a Liverpool elleni angol szuperkupa-mérkőzés…

A nyilatkozatok alapján egyértelmű, a 2019-es Community Shielden összeszedett térdsérülése után bő fél évvel a Man. City tartalékcsapatába már vissza is térő Sané szívesen szerződne haza Németországba (Leroy a Ruhr-vidéki Essenben született, édesapja, a szenegáli válogatott Souleymane még Dakarban) és lenne a bajorok játékosa. 

Korábban Sané új menedzsere, Damir Smoljan is árulkodó nyilatkozatot tett az ügyben: „Münchenben látja a lehetőségét annak, hogy a nagy célját, vagyis hogy Bajnokok Ligáját nyerjen, elérje.” Mint emlékezetes, az Európai Labdarúgó-szövetség a pénzügyi fair playre vonatkozó szabályok megszegése miatt a következő két idényre kizárta a Manchester Cityt az európai kupaporondról. 

A Bayern sajtóhírek szerint 2019 nyarán már megállapodott a Cityvel Sané megvásárlásáról, akkor 110 millió euró körüli vételárról szóltak a hírek, csakhogy a labdarúgó a Liverpool elleni Community Shield-mérkőzésen megsérült, és több hónapot ki kellett hagynia, idén januárban állt újra edzésbe. 

A bajorok elhivatottságát jól mutatja, hogy Sané meggyőzésére a szintén futballista s szintén a nagy rivális Schalkénál nevelkedő testvérét, Sidi Sanét is szerződtették volna mellé

Azóta arról is lehetett olvasni, hogy a City elcserélni Leroy Sanét: a Bayerntől a hasonló poszton szereplő Kingsley Comant és némi pénzt kérnének a német játékjogáért.

Eredeti cikk

Comments are closed.