Kosárlabda: Jó érzés volt újra munkába menni – Hanga

2020.05.14.
Comments off
61 Views

Örömmel számolt be az edzések újraindulásáról Hanga Ádám, a Barcelona kosárlabdázója.

Hanga Ádám örül a folytatásnak

Hirdetés

A 31 éves játékos csütörtökön a Kossuth Rádiónak mesélt arról, milyen érzés volt több mint két hónap szünet után újra belépni a csapat edzőközpontjába.

„Jó érzés volt újra munkába menni. Hétfőn volt a kötelező orvosi vizsgálat, kedden megkaptuk az eredményeket. Mindenkié negatív lett, illetve egy orvosnak és egy erőnléti edzőnek lett pozitív, ám antitestes, azaz már túlvannak a fertőzésen” – mondta a válogatott kosaras.

„Szerdán reggel tartották meg az első edzést, három hatos csoportban gyakoroltunk másfél órás turnusokban. Belépéskor mérik a testhőmérsékletet, a cipőt kinn kell hagyni, folyamatosan megy a fertőtlenítés, saját labdánk van, egymásnak nem passzolunk, edzéscuccokban érkezünk és távozunk, nem használhatjuk az öltözőt, és három palánkon gyakorlunk tíz méterre egymástól” – sorolta a szokatlan körülményeket.

Ami a bajnokság befejezését illeti, Hanga Ádám közölte, május 25-ig eldől: lesz-e folytatás, amelyre ő ötven százalék esélyt lát.

„A játékosok 75 százaléka nem akarja befejezni a szezont. Szerintem nem lesz elég idő a csapatedzésekre, hiszen még három hétig csak egyéni edzések lehetnek, de az biztos, hogy ez már nem az a bajnokság lesz, amit elkezdtünk. Azt is hallottam, hogy Spanyolországban februárig minden mérkőzés zárt kapus lesz” – fejtette ki a válogatott játékos, aki az Euroliga folytatására alig 15 százalék esélyt ad.

A klubnál a járvány idejére alkalmazott 70 százalékos fizetéscsökkentésről szólva Hanga Ádám elmondta, az elején volt feszültség a csapaton belül, mert mindenki csak néhány napos leállással számolt. A klubnak ezzel együtt már két hónapja nincs bevétele, és mostanra rendeződött a helyzet, a kosarasok egységesen kezelik a helyzetet.

A családi viszonyokról a 201 centis játékos elmesélte, öt-hat hétig ki se mozdultak otthonról, de a gyerekek tudtak a kertben játszani, ő pedig sokat erősített.

„Korábban reggel 45 percet töltöttem együtt a gyerekekkel, de most volt időm megismerni őket, sokat tanulunk együtt. Boldog vagyok, hogy kihoztam a karanténból a maximumot” – tette hozzá.

A spanyol bajnokság 18 klubja korábban megállapodott abban, hogy a március elején, 23 forduló után félbeszakadt pontvadászatot csak a tabella első 12 együttese folytatja, a többiek számára véget ért az idény, de egyikük sem esik ki a második vonalba. A 12 gárda – sorrendben a Barcelona, a Real Madrid, a Zaragoza, a Tenerife, a Bilbao, az Andorra, a Valencia, a Baskonia, a Málaga, a Burgos, a Gran Canaria és a Badalona – két hatos csoportban vív majd körmérkőzéseket, majd az első két-két együttes jut tovább az elődöntőbe, ennek győztesei pedig a fináléba. A minitorna megrendezésére a Barcelona is bejelentkezett.

Eredeti cikk

Comments are closed.