Itt az Osztrák Nagydíj egészségügyi terve

2020.05.14.
Comments off
47 Views

Kialakították a tervezett Forma-1-es Osztrák Nagydíj megrendezésének egészségügyi tervét, melynek értelmében a zárt kapus versenyhétvégén koronavírus-tesztek elvégzésére is alkalmas egészségi ellenőrzőpontokat alakítanak ki, kötelező lesz az arcmaszk viselése, a csapatok pedig egymástól izoláltan végzik majd a munkájukat.

Christopher Drexler regionális sporttanácsadó csütörtökön prezentálta az intézkedéseket, amelyek arra épülnek, hogy a Forma-1 alapvetően személyes kontaktoktól mentes sportág, így a távolságtartás könnyebben kivitelezhető. Ugyanakkor a rendszeres kézfertőtlenítés kötelező lesz a világjárvány miatt szezonnyitóvá alakuló spielbergi futamon.

Az F1 irányítói dupla hétvégét, július 5-i és 12-i versennyel terveznek Ausztriába, de az odautazás előtt az összes résztvevőnek át kell esnie a koronavírus-teszten, ezt pedig a kéthetes ott tartózkodás alatt mindenkinél megismétlik. A versenyzőknek és a csapattagoknak azt ajánlják, hogy a futamok után és az elutazás előtt is készíttessék el a tesztet, mert ha az negatív, akkor hazaérkezéskor nem kényszerülnek karanténba.

Mivel nézők nem mehetnek ki a Red Bull Ringre az F1-es futamokra, a környéken megfelelő mennyiségű szállodai szoba áll rendelkezésre a csapatok számára, még úgy is, hogy csak egyágyas szobákkal kalkulálnak.

A tervek szerint az egészségi ellenőrző vizsgálatokat minden nap elvégzik majd, a közös étkezésekre ezúttal nem lesz lehetőség, a csapatok pedig egymástól elkülönülten dolgoznak majd.

Az F1-es világbajnokság idei szezonja nem kezdődött még el, az idénynyitó márciusi Ausztrál Nagydíjat törölni kellett, és ugyanerre a sorsra jutott a monacói, valamint a francia futam. További hét versenyt elhalasztottak, és a jelenlegi tervek szerint a szezon július elején kezdődhet el Spielbergben, ezután következne július 19-én a Brit, augusztus 2-án pedig a Magyar Nagydíj.

(MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.