Verstappen sejti, hogy melyik volt csapattársa megy a Ferrarihoz

2020.05.13.
Comments off
25 Views

Max Verstappen leszögezte, ő nem igazol a Ferrarihoz, kitart a Red Bull mellett, azt viszont gyanítja, hogy melyik korábbi csapattársa érkezik majd a maranellói istállóhoz.

Sebastian Vettel és a Ferrari döntése felkorbácsolta a hullámokat a Forma-1-ben: meglepetésre elválnak a felek útjai a 2020-as év végén, így a Scuderiának új pilóta után kell néznie Charles Leclerc mellé. A sajtóban több név és egy potenciális befutó is felmerült, de amíg nincs hivatalos bejelentés, a mezőny tagjai is csak találgathatnak.

Az biztos, hogy a jelenlegi mezőny, egyben a fiatal generáció egyik legtöbbre tartott tagja, Max Verstappen nem igazol a Ferrarihoz. A holland pilóta tavaly felbőszítette az olasz autógyártó ügyvezetőjét, amikor csalással vádolta a Scuderiát (ennek ellenkezője azóta sem bizonyosodott be), majd 2023 végéig meghosszabbította a szerződését a Red Bullal.

Danyiil Kvjat volt már a Ferrari fejlesztőpilótája, Daniel Ricciardo és Carlos Sainz most a két legfőbb jelölt, Max Verstappen a Red Bull versenyzője maradForrás: Getty Images/2017 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen a csapat egyik szponzora, a Puma részére szerepelt egy videointerjúban David Coultharddal, ahol megerősítette, hogy ő nem számol a Ferrarival. „Egy ideje már megy a spekuláció, hogy [Vettel] folytatja-e a Ferrarinál vagy sem, nos, kiderült, hogy nem – összegzett. – Gondolom, hamarosan eldől, hogy ki lesz az utódja.”

Elárulhatom, biztosan nem én leszek az. Maradok a Red Bullnál. Láttam, hogy néhányan kérdezik, megyek-e a Ferrarihoz, de nem.”  

„Most ez van, valaki más kap lehetőséget, hogy a Ferrarinál versenyezzen. Természetesen nagyszerű csapat, és biztos vagyok abban, hogy a helyes döntést hozzák majd meg a következő pilótájukkal kapcsolatban. Majd meglátjuk, hogy mi fog ott történni” – nyilatkozta a holland pilóta, akinek az egyik legfőbb ellenfele pont a ferraris Charles Leclerc lehet a következő évek során.

Vettel ülése mellett Sainzé is megüresedhet, a spanyol pilóta távozása esetén lehetséges, hogy Ricciardo foglalja majd elForrás: NurPhoto via Getty Images/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Sajtóértesülések szerint a Ferrari kívánságlistájának élén a McLaren pilótája, Carlos Sainz áll, a spanyol pilóta leigazolását akár már a héten bejelenthetik, de felmerült Daniel Ricciardo neve is, és akadnak további jelöltek arra az esetre, ha egyikükkel sem sikerül megállapodni.

Coulthard sejtelmesen megkérdezte Verstappent, szerinte az olaszos vagy a spanyol hangzású nevet viselő pilóta igazol-e a Ferrarihoz.  

„Úgy gondolom, nem az olaszos hangzású név lesz – utalt Ricciardóra. – Meglátjuk. Végül is, ez csak egy tipp. Várnunk kell, és majd kiderül.” A helyzet érdekessége, hogy Sainz és Ricciardo is volt Verstappen csapattársa a Toro Rossónál és a Red Bullnál, így mindkettejüket jól ismeri, de inkább az ausztrál versenyzővel ápolt jó munkakapcsolatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.