Rendhagyó intézkedések a Bundesligában: Döntöttek a gólörömről, a köpésről és a maszkviselésről is

2020.05.13.
Comments off
50 Views

Az első és másodosztály küzdelmei két hónapos szünet után szombaton folytatódnak, a résztvevő kluboknak azonban minden központi szabályozást be kell tartaniuk.

“Csak fegyelemmel és gondossággal sikerülhet a közös cél, a szezon befejezése” – áll az egyesületekhez eljuttatott szabálykönyvben.

Ebben részletes útmutató olvasható arról, milyen megelőző és higiénia intézkedéseket kell végrehajtani. A kluboknak a meccsnapokon, 10.30-ig jelezniük kell a DFL felé, hogy a mérkőzésre jelentkezett összes személy koronavírus-tesztje negatív lett az előző napon.

Ha ez a jelentés nem érkezik meg időben, az adott találkozót elhalaszthatják az egészségügyi kockázat miatt.

A házigazda egyesület kötelessége biztosítani azt, hogy legfeljebb 300 ember tartózkodjon a létesítményben. Szurkolók nem léphetnek be a stadionok területére.

A játékosokat is több új szabály köti:

nem futhatnak be együtt a pályára, térfélválasztásnál tilos a kézfogás, a gólt pedig nem ünnepelhetik csoportosan, pacsival, illetve öleléssel. Csak egy rövid könyök- vagy lábösszeérintés engedélyezett.

A szabálykönyvben a köpködésre is vonatkozik egy javaslat, mely szerint lehetőleg ezt el kell kerülni. A kispadon ülőknek maszkot kell viselniük és megfelelő távolságot kell tartaniuk egymástól. A vezetőedző az utasítások bekiabálásakor leveheti arcáról a védőfelszerelést, amennyiben legalább másfél méterre áll a többiektől.

A Bundesliga küzdelmeit március 13-án függesztették fel a világjárvány miatt, a pontvadászat szombaton folytatódik, zárt kapuk mögött. A bajnokságból még kilenc forduló van hátra. (MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.