Női kosár: júliusban közös összetartás lehet a válogatottak számára

2020.05.13.
Comments off
51 Views

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a sportvilág kényszerszünete arra is lehetőséget biztosít számukra, hogy a másfél hónap múlva beinduló közös munka során a tervezettnél nagyobb változtatásokat hajtsanak végre.

Székely Norbert bizakodó (Fotó: Koncz György)

Hirdetés

A szakember az M1 aktuális csatornának adott nyilatkozatában kiemelte: a járványügyi helyzet következtében semmiképp nem a régi munka indul majd újra a korlátozások könnyítésével, mert a jövőben minden kicsit más formában és helyzetben lesz, amihez nekik is alkalmazkodniuk kell.

„Az már korábban szinte biztossá vált, hogy törölni kell a nyári felkészülési mérkőzések sorát. Ebből adódóan nekünk a taktikai repertoárt is egy kicsit máshogy kellett elképzelni, máshogy kellett átgondolnunk, hiszen így sehol nem mutatjuk meg magunkat Európában. Ezért kicsit nagyobb változtatásra is van lehetőségünk. Ez persze lehet előny és hátrány is, novemberben majd meglátjuk” – utalt Székely Norbert a következő Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésekre, köztük a továbbjutás szempontjából létfontosságú, Hollandia elleni találkozóra.

Az edző közölte: májusban még semmilyen programra nem készül a magyar szövetség, a felnőtt és az utánpótlás válogatottaknál június végén, július elején kezdődhet az összetartás. Hozzátette: miután törölték az idei korosztályos tornákat, a fiatalok esetében szakmailag már most arra koncentrálnak, hogyan tudják a következő évet „a lehető leggördülékenyebben felvezetni és építeni”.

„Június 29-től kapnak zöld jelzést a válogatottak a közös munkára, így a következő pár hét még az arra való felkészülésről szól. Júliustól pedig a székesfehérvári edzőközpont teljes kapacitásával működik majd, reményeink szerint” – hangsúlyozta.

Székely Norbert kiemelte: a világjárvány szerinte nem rendezi át alapjaiban a sportági erőviszonyokat, Európában és Magyarországon az eddigiekhez képest csupán kisebb változások lesznek majd az elkövetkezendő egy-két évben.

„Talán idehaza a külföldi játékosok szerepe kicsit vissza fog esni, és ezzel most egyben a saját vágyaimat is megfogalmaztam. Ezzel együtt viszont felértékelődik a magyar kosarasok szerepe” – mondta. Hozzátette: a klubok a jelenlegi helyzetben is becsületesen terveznek a közeljövőre, de inkább egy, mintsem két vagy akár több évre. Meglátása szerint az egyesületeknek nagyon sok nehézséggel kell majd megküzdeniük, elsősorban gazdasági szempontból.

Eredeti cikk

Comments are closed.