Köpködni nem ajánlott, a csoportos gólöröm tilos a Bundesligában

2020.05.13.
Comments off
27 Views

A Német Futball-liga (DFL) szigorú szabályokat léptetett életbe a Bundesliga hétvégi folytatása előtt, az ezeket összegző dokumentum 35 oldalas, írja az MTI.

Az első és másodosztályú bajnokság két hónapos szünet után szombaton folytatódik a résztvevő kluboknak azonban minden központi szabályozást be kell tartaniuk.

A szabálykönyvben részletes útmutató olvasható arról, milyen megelőző és higiénia intézkedéseket kell végrehajtani. A kluboknak a meccsnapokon, 10.30-ig jelezniük kell a DFL felé, hogy a mérkőzésre jelentkezett összes személy koronavírus-tesztje negatív lett az előző napon. Ha ez a jelentés nem érkezik meg időben, az adott mérkőzést elhalaszthatják az egészségügyi kockázat miatt.

A házigazda egyesület kötelessége biztosítani azt, hogy legfeljebb 300 ember tartózkodjon a létesítményben. Szurkolók nem léphetnek be a stadionok területére.

A játékosokat is több új szabály köti: nem futhatnak be együtt a pályára, térfélválasztásnál tilos a kézfogás, a gólt pedig nem ünnepelhetik csoportosan, pacsival, illetve öleléssel. Csak egy rövid könyök- vagy lábösszeérintés engedélyezett. A szabálykönyvben a köpködésre is vonatkozik egy javaslat, mely szerint lehetőleg ezt el kell kerülni.

A kispadon ülőknek maszkot kell viselniük és megfelelő távolságot kell tartaniuk egymástól. A vezetőedző az utasítások bekiabálásakor leveheti arcáról a védőfelszerelést, ha legalább másfél méterre áll a többiektől.

Eredeti cikk

Comments are closed.