Játékossors: Gór-Nagy Miklós külgazdasági attasé lesz New Yorkban

2020.05.13.
Comments off
62 Views

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán ismertette, hogy a magyar vízilabda-válogatottal világbajnoki címet nyerő Gór-Nagy Miklós lesz hamarosan Magyarország New York-i Főkonzulátusának külgazdasági attaséja.

Hirdetés

Gór-Nagy 2013-ban érte el a legnagyobb sikerét a válogatottban, amikor tagja volt a világbajnokságot nyerő csapatnak, és szerepelt a 2017-ben vb-ezüstérmes együttesben. Európa-bajnokságról két ezüstje (2006, 2014) és egy bronzérme is van (2016), míg a Világligán négy ezüstöt szerzett (2005, 2007, 2013, 2014).

Klubszinten parádés évvel búcsúzott tavaly nyáron a sportágtól, az FTC-Telekommal mindent, azaz sorrendben európai Szuperkupát, Magyar Kupát, magyar Szuperkupát, bajnokságot, majd Bajnokok Ligáját nyert. Az 1983. január 8-án született vízilabdázó a BVSC-ben kezdte karrierjét, szerepelt az Egerben és a Honvédban is. Az Egerrel két bajnoki címet is szerzett. 2014-től az OSC-ben játszott, 2018-ban szerződött a Ferencvároshoz.

„Újabb világbajnokot köszönhetünk a csapatban: dr. Gór-Nagy Miklós világ és háromszoros magyar bajnok vízilabdázó, jogász, közgazdász. Hamarosan Magyarország New York-i Főkonzulátusának külgazdasági attaséja”
– írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter

Az imént egyeztettem telefonon François-Philippe Champagne kanadai k… ülügyminiszterrel, akivel még akkor alakítottunk ki jó barátságot, amikor a külkereskedelmi területet felügyelte. Az elmúlt hónapokban kiváló együttműködés jött létre közöttünk állampolgáraink hazajuttatása terén: Kanada 53 magyarnak segítette a hazautazását, mi pedig 45 kanadai állampolgárt reptettünk vissza az észak-amerikai mentesítő járatainkon.

Eredeti cikk

Comments are closed.