Felkészülés: Megviccelte az EL-be tartó NB I-es csapatot az MTK

2020.05.13.
Comments off
42 Views

Az élvonal harmadik helyén álló Mezőkövesd fogadta a következő idényt az élvonalban kezdő MTK Budapestet szerda délben egy zárt kapuk mögötti, kétszer hatvanperces felkészülési mérkőzésen.

Az MTK hivatalos oldalának tudósítása szerint az első helyzet a vendégek előtt adódott, a 4. percben Bíró fejelt veszélyesen egy szöglet után, a labda kevéssel ment fölé. A 23. percben meg is szerezte a vezetést Michael Boris vezetőedző csapata, miután Schön lövésébe Bíró ért bele jól, így a melléről a hálóba került a labda közelről (0-1). A 39. percben megduplázta előnyét az MTK, ekkor Prosser 6 méterről lőtte ki a hosszú sarkot (0-2). A szokásosnál hosszabb első játékrész 54. percében nem sokon múlt a háromgólos különbség: Prosser szöglete után Varju fejelt veszélyesen mindenkit megelőzve, de a labda a kapufáról kifelé pattant.

A szünet után két hazai lövéssel folytatódott a mérkőzés, de a csereként beálló Zivzivadze és Dragóner sem célzott pontosan. A 78. percben kétszer is megdolgoztatták a fővárosiak a hazai kapust:Gera beadása elgurult az üres kapu előtt, Zuigeberhez pattant, akinek lövését védte a kapus, Bognár ismételt, de megint hárított a hazai hálóőr.

Tíz percre rá újabb kapufát könyvelhetett el az MTK: Kata lőtt 16 méterről, de egy kevés hiányzott a harmadik gólhoz. A 105. percben szépített a Mezőkövesd, miután Zivzivadze egy beadást követően kicselezte Besét, és közelről az üres kapuba helyezett (1-2). A lefújás előtt négy perccel az egyenlítés is összejött a hazaiaknak, Dragóner beadása után Besirovic került nagy ziccerbe, és nem is hibázta el közelről (2-2) – ez pedig a végeredményt is jelentette egyben.

Felkészülési mérkőzés, Mezőkövesd

Mezőkövesd Zsóry FC–MTK Budapest 2-2 (Zivzivadze 105., Besirovic 116., ill. Bíró 23., Prosser 39.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nesterov, Varjas, Vadnai – Meskhi, Nagy – Vajda, Takács, Cseri – Jurina. Pályára lépett: Zivzivadze, Dragóner, Besirovic.

MTK: Varga B. (Somodi, 61., Bese 90.) – Fülöp (Lehoczky, 76.), Katona (Deutsch, 61.), Varju (Nagy Zs., 61.), Pintér (Baki, 61.) – Mezei (Kata, 61.), Palincsár (Bognár, 61.), Cseke (Kanta, 76.) – Schön (Zuigeber, 76.), Bíró (Lencse, 61.), Prosser (Gera, 61., Vass P., 90.).

Eredeti cikk

Comments are closed.