Bundesliga: 35 oldalas rendkívüli szabálykönyv az újrakezdéshez

2020.05.13.
Comments off
35 Views

A Német Labdarúgóliga (DFL) szigorú szabályokat léptetett életbe a Bundesliga hétvégi folytatása előtt, az ezeket összegző dokumentum 35 oldalas.

Ha a DFL előírásait tényleg komolyan veszik, ilyen gólörömöt nem láthatunk jó ideig (Fotó: AFP)

Hirdetés

Az első és másodosztály küzdelmei két hónapos szünet után szombaton folytatódnak, a résztvevő kluboknak azonban minden központi szabályozást be kell tartaniuk.

„Csak fegyelemmel és gondossággal sikerülhet a közös cél, a szezon befejezése” – áll az egyesületekhez eljuttatott szabálykönyvben.

Ebben részletes útmutató olvasható arról, milyen megelőző és higiéniai intézkedéseket kell végrehajtani. A kluboknak a meccsnapokon 10.30-ig jelezniük kell a DFL-nek, hogy a mérkőzésre jelentkező összes személy koronavírustesztje negatív lett az előző napon. Ha ez a jelentés nem érkezik meg időben, az adott találkozót elhalaszthatják az egészségügyi kockázat miatt.

A házigazda egyesület kötelessége biztosítani azt, hogy legfeljebb 300 ember tartózkodjon a létesítményben. Szurkolók nem léphetnek be a stadionok területére.

A játékosokat is több új szabály köti: nem futhatnak be együtt a pályára, térfélválasztásnál tilos a kézfogás, a gólt pedig nem ünnepelhetik csoportosan, pacsival, illetve öleléssel. Csak egy rövid könyök- vagy lábösszeérintés engedélyezett. A szabálykönyvben a köpködésre is vonatkozik egy javaslat, mely szerint lehetőleg ezt el kell kerülni.

A kispadon ülőknek maszkot kell viselniük és megfelelő távolságot kell tartaniuk egymástól. A vezetőedző az utasítások bekiabálásakor leveheti arcáról a védőfelszerelést, amennyiben legalább másfél méterre áll a többiektől.

A Bundesliga küzdelmeit március 13-án függesztették fel a világjárvány miatt, a bajnokság szombaton folytatódik, zárt kapuk mögött. Még kilenc forduló van hátra.

Eredeti cikk

Comments are closed.