A klubok túlélése érdekében kell folytatni a Bundesligát

2020.05.13.
Comments off
18 Views

Carsten Cramer, a Borussia Dortmund igazgatója szerint az sem lenne katasztrófa a  Bundesligában, ha a hétvégén folytatódó futballidény során egy játékos pozitív koronavírus tesztet produkálna. Cramer a BBC Sportnak szerdán azt nyilatkozta, klubjuknál egyelőre minden vizsgálat negatív eredményt hozott, és csak akkor kellene elgondolkodniuk a szükséges intézkedéseken, ha több pozitív tesztjük is lenne.

Az egyesületek pénzügyi túlélése miatt szükséges folytatni és befejezni a szezont, és egy pozitív teszt még nem jelentene nagy gondot, amíg tudjuk, hogyan kell reagálnunk egy ilyen esetben –

– mondta a Borussia igazgatója.

Cramer hozzátette, ha nem indítanák újra a járvány miatt március első felében félbeszakított bajnokságot, akkor nemcsak a Dortmund, hanem az egész Bundesliga nagy bajba kerülne.

A Német Labdarúgó Liga (DFL) úgy döntött, hogy szombattól folytatódhatnak az első- és másodosztályú bajnokság küzdelmei annak ellenére, hogy két hete az élvonalbeli Köln csapata három tagjának lett pozitív a koronavírus tesztje, míg a Bundesliga 2-es Dynamo Dresden nemrég az egész együttest karanténba helyezte két pozitív teszt után.

A Dortmund szombaton a Schalkét fogadja zárt kapuk mögött, és Cramer szerint a stadion környékén a rendőrség és a biztonsági személyzet ügyel majd arra, hogy a rivális szurkolói csoportok között ne legyen összetűzés. (MTI)

Eredeti cikk

Comments are closed.