PL: az egyik klubtulajdonos szerint nem folytatják az idényt

2020.05.12.
Comments off
45 Views

Az angol labdarúgó Premier League egyik klubtulajdonosa szerint 40 százalék az esély arra, hogy nem tudják folytatni és befejezni a felfüggesztett 2019–2020-as idényt.

Hirdetés

Kaotikus nyár előtt áll az angol élvonal? (Fotó: AFP)

A Sky Sports nem nevesítette a klubvezetőt, aki a klubok hétfői tanácskozásával kapcsolatban kiemelte: először beszéltek arról is, hogy esetleg nem lesz semmilyen folytatása az idénynek, ami viszont így meglátása szerint „a káosz nyarához” vezet.

Hozzátette: sok játékos még mindig nem akar újra edzésre jelentkezni, és senki nem tudja pontosan, hogyan zárhatnák le a szezont további mérkőzések nélkül, a mostani állás alapján. Kiemelte: bármilyen számítással hoznának döntést például a kiesőkről, azok egészen biztosan azonnal perre vinnék a dolgot. Emiatt támogatja azt a lehetőséget, hogy ezúttal rendhagyó módon ne legyenek kiesők az élvonalból, amelynek 20-as létszámát ideiglenesen bővítsék 22-re.

Richard Masters, a PL első számú vezetője korábban közölte, hogy ha nem tudják befejezni az idényt, az nagyjából egymilliárd fontos veszteséget jelentene. A BBC honlapjának beszámolója szerint viszont még akkor is 340 millió fontot kell visszafizetniük a jogtulajdonos televíziós társaságoknak, ha újraindul a bajnokság, mert a mérkőzésekre nem várt módon, azaz nézők nélkül és más időpontokban kerülne sor. Masters hétfőn azt is mondta: nem tart attól, hogy a játékosok visszautasítják az újrakezdés lehetőségét.

Ezzel szemben a Daily Mirror szombaton azt közölte, hogy információi szerint akár 50 futballista – klubonként két-három játékos – azon az állásponton van, hogy az intézkedések ellenére sem biztonságos a visszatérés, és edzésre, valamint mérkőzésre sem tartja alkalmasnak a körülményeket.

Danny Rose angol válogatott labdarúgó – akit a Tottenham Hotspur a tavaszi szezonra kölcsönadott a Newcastle Unitednek – azok táborát gyarapítja, akik az újrakezdést illetően névvel is hangot adtak kételyeiknek.

„A labdarúgásról még beszélni sem szabadna, amíg a számok nem csökkennek masszívan. Emberéleteket veszélyeztet” – utalt a 29 éves védő a brit adatokra, amelyek szerint hétfőig 32 065 ember hunyt el a koronavírus-járvány miatt Nagy-Britanniában.

Sadiq Khan, London polgármestere szerint városában túl korai még a sport visszatéréséről beszélni, ugyanakkor Boris Johnson miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy még szurkolók nélküli sportesemények is nagy lendületet adhatnak a nemzeti morálnak.

A YouGov közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett 2098 személy 73 százaléka nem látott összefüggést a nemzeti morál és az angol futball újraindítása között, s 19 százalékuk a futballisták aggályait valósnak értékelte.

A neves játékosok közül elsőként Sergio Agüero nyilatkozott a visszatéréssel kapcsolatos kételyeiről. Véleményével azóta több PL-játékos értett egyet, hétfőn manchesteri klubtársa, Raheem Sterling osztott meg ehhez hasonló bejegyzést.

Eredeti cikk

Comments are closed.