Elpártoltak a szponzorok az egri pólócsapat mellől

2020.05.12.
Comments off
53 Views

A Magyar Vízilabda Szövetség hétfőn jelentette be, hogy törölte a 2019/2020-as szezonra vonatkozóan minden versenysorozatát, nem hirdetnek bajnokot és kiesőket sem, azt pedig csak később döntik el, mely csapatok vehetnek részt majd a nemzetközi kupákban. Nem sokkal a határozat előtt adott ki egy közleményt az Eger, amelyben az állt, hogy fizetésképtelenné vált az első csapatot működtető Kft., így minden alkalmazottnak felmondtak.

„Az Egri Vízilabda Kft. vezetősége és irodai alkalmazottai a továbbiakban adminisztratív tevékenységüket társadalmi munkában végzik. Célunk a több mint 300 gyermek sportolását szervező 110 éves Egri Vízilabda Klub megmentése a 100 százalékos tulajdonában álló Egri Vízilabda Kft-t érintő problémák mellékhatásaitól” – zárult a közlemény.

Okként a korábbi vezetőség által kötött szerződéseket és a városi támogatás elmaradását nevezte meg a klub, majd ezt erősítette meg a Kossuth Rádiónak Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Kft. ügyvezető elnöke. A háromszoros olimpiai bajnok kapus azt mondta, a szövetségi támogatás rendben megérkezett hozzájuk,

a főtámogatón kívül viszont a többi szponzor elpártolt mellőlük a „régi szerződések körüli vizsgálatot követően”, az önkormányzat pedig nem döntött még az idei sporttámogatásról.

„Nem látom a jövőjét ennek a Kft.-nek, amit hét évvel ezelőtt alapított a klub azért, hogy kiszervezze az első csapat tevékenységét. Sokkal inkább az látszik, merre mehet tovább az egri vízilabda: ez mindenképp a saját utánpótlásra való támaszkodás” – mondta Szécsi, aki megjegyezte, hogy az utánpótlásban tele vannak lyukas korosztályokkal, az első csapatban csak két egri játszik, de ők is padoznak.

Azt nem tudja még, hogy az első, másod- vagy harmadosztályban szerepel majd az Eger, ehhez a sporttörvény nyújthat majd segítséget a klubnak és a szövetségnek, de szerinte a következő szezonban sem női, sem férfi fronton nem lesz egri csapat az első osztályban.

Csodára lenne szükség hozzá. Természetesen van olyan verzió is, de egyelőre nem látom a realitását

– ezt már a Digi Sportnak mondta, ahol azt is megemlítette, hogy egy két és fél évet felölelő NAV-vizsgálat okozta a csapat vesztét, amely komoly megállapítással és hozzávaló szankcióval zárult. „Ha mindenről tudok előre, akkor el sem vállalom ezt a feladatot” – tette hozzá.

Az egri közleményt követően jelentkezett a város polgármestere, Mirkóczki Ádám, aki azt írta, hogy értetlenül áll Szécsi bejelentése előtt, hiszen április 28-án – amikor tájékoztatta a város vezetését – még nem beszélt arról, hogy március végén felbontotta volna minden játékos szerződését, vagy hogy minden alkalmazottól megvált volna. Hozzátette, az önkormányzat nem tulajdonosa és nem döntéshozója az Egri Vízilabda Kft.-nek, az ott kialakult körülményekért így nem tud felelősséget vállalni. Az önkormányzat feladata, hogy az utánpótláskorú sportolóknak és az őket nevelő edzőknek biztosítsa a feltételeket a folytatáshoz, és ezért mindent meg fog tenni.

Pár hónapja már volt egy furcsa ügy az egri pólósoknál: az Index birtokába jutott egy levél, ami kifizetetlen számlákról, eltűnt tao-pénzekről, szabálytalan szerződésekről és megsemmisített iratokról szólt, és amely a korábbi vezetést tette ezért felelőssé. A levelet elvileg Szécsi küldte a város előző polgármesterének, de előbb azt mondta a lapnak, hogy feltörték a gépét, majd úgy emlékezett, hogy ez a levél csak piszkozat volt, illetve arra hivatkozott, hogy csak egy korábbi elnökségi tag megbízhatóságát akarta tesztelni. Majd pont a levélben érintett kérdésekben állítólag lezajlott egy belső vizsgálat, ami viszont mindent rendben talált.

Kerestük Szécsi Zoltánt, későbbre ígért tájékoztatást.

A magyar vízilabdával kapcsolatos hír, hogy a szombathelyi klub jelezte, nem tudja vállalni az ob I-es indulást a következő szezonban.

Ki indul az ob I-ben?

Létszámot nem tervez csökkenteni a szövetség, márpedig egy hely biztosan megüresedik a férfi élvonalban. Vári Attila, a szövetség elnöke a vlv.hu-nak elmondta, a Nagykanizsa és a KSI párharca dönti majd el, ki váltja a Szombathelyt az ob I-ben, Egerben pedig szerdán lesz elnökségi ülés, azt még megvárják.

Kiemelt kép: MTI/Komka Péter

Eredeti cikk

Comments are closed.