Bundesliga: ilyen 12 éve nem volt! Kabalakecske nélkül készül a Köln

2020.05.12.
Comments off
46 Views

A koronavírus miatt tizenkét év után először kénytelen kabalakecskéje nélkül pályára lépni az 1. FC Köln labdarúgócsapata.

IX. Hennes a koronavírus miatt hozott intézkedések következtében nem lehet ott a Mainz ellen (Fotó: AFP)

Hirdetés

A szurkolók szerint szerencsét hozó bak, aki a IX. Hennes névre hallgat, a koronavírus-járvány miatti higiénai előírások következtében nem lehet jelen vasárnap a Mainz elleni bajnoki mérkőzésen.

A kölniek 1950-ben egy cirkusztól kaptak ajándékba egy kecskét, amelyet Hennesnek kereszteltek el edzőjük, Hennes Weisweiler után. A bak és utódai átlagosan 6-8 évet álltak a klub szolgálatában kabalaállatként és reklámfiguraként, és a hetedik – 1996-tól 2008-ig szolgáló – kecskével esett meg legutóbb, 2008-ban, hogy porckopás miatt nem mehetett ki a stadionba. Ekkor lemaradt a Hoffenheim (3–1), valamint a Mainz (2–0) elleni győzelmekről, ráadásul az élvonalbeli feljutás alkalmára rendezett ünnepséget is kénytelen volt kihagyni.

A Bundesliga küzdelmeit március 13-án függesztették fel, és a bajnokság szombaton folytatódik, zárt kapuk mögött.

 Infarktus, merénylet és rángatás
 

Sokszor nagy veszély leselkedett a kölni kabalaállatra: IV. Hennes az 1978-as bajnoki diadal heves ünneplésétől szívinfarktust kapott. VIII. Hennes ellen 2014 szeptemberében az ősi vetélytárs Mönchengladbach szurkolói merényletet terveztek, 2015-ben pedig a gólját ünneplő Anthony Ujah örömében alaposan megrángatta a szarvát.

Eredeti cikk

Comments are closed.