Vízilabda: jövő héttől teljes kerettel készül a férfiválogatott

2020.05.11.
Comments off
24 Views

Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondása szerint jövő hétfőtől teljes kerettel készül a magyar férfi vízilabda-válogatott.

Hirdetés

Újra együtt a teljes keret (Fotó: Nemzeti Sport)

A szakvezető az M1 aktuális csatornán elmondta: két hete edzenek együtt a Császár–Komjádi Uszodában, de nem teljes kerettel. Egyelőre azoknak biztosítanak lehetőséget, akik az elmúlt időszakban nem jutottak be az uszodába, és hosszú ideje nem tudtak vizes edzéseket végezni.

Ez a hét szintén ilyen lesz, de május 18-tól teljes kerettel készülnek majd két héten át, és hamarosan lesznek közös tornatermi edzések is. Ezt az is lehetővé teszi, hogy a bajnokság nem folytatódik, a következő idény július végén kezdődik.

A játékosok minden nap ingáznak, betartják a szigorú protokollt és a szükséges távolságokat, ezért az úszásra, a lábtempóra és a labdás gyakorlatokra összpontosítanak, testi érintkezéssel járó feladatokat nem végeznek.

„Óvatosak vagyunk, tudjuk, hogy a vírusidőszaknak még nincs vége. Mindenkit megkértünk, hogy a magánkörnyezetében is a lehető legkevesebb emberrel találkozzon” – mondta Märcz Tamás.

Hozzátette, több koronavírus-tesztet is elvégeztek, és mindenkinél negatív eredményt hozott. Megfogalmazása szerint a kétórás edzések segítik a játékosokat, hogy visszazökkenjenek a korábbi formájukba.

„Belátható cél nem lebeg a szemük előtt, hiszen az olimpia még nagyon messze van. Ezek az edzések arra szolgálnak, hogy felhozzuk őket arra a szintre, amelyen korábban voltak” – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Eredeti cikk

Comments are closed.