Vettel iránt két rivális csapat is érdeklődik

2020.05.11.
Comments off
56 Views

Két istálló is érdeklődik Sebastian Vettel szolgálatai iránt a Ferraival kapcsolatban rendszerint jól értesült olasz Leo Turrini szerint. A négyszeres világbajnoknak hamarosan döntenie kell a jövőjéről.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerződése az idei szezon végén lejár a Ferrarival, egyelőre pedig nem történt bejelentés azzal kapcsolatban, hogy a német pilóta marad-e Maranellóban. Jelen állás szerint ennyit lehet biztosan tudni, a sajtóban ugyanis néhány naponta új információk jelennek meg. Most a Ferrarival kapcsolatban rendszerint bennfentes infókat szállító Leo Turrini csepegtetett néhány hírmorzsát.

Továbbra is kérdéses a jövőjeForrás: NurPhoto via Getty Images/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

A legutóbbi fejleményről a Sky Sports számolt be, ők úgy tudják, hogy még ajánlattétel sem történt a Scuderia részéről, a tárgyalások gyakorlatilag semerre sem haladnak. Turrini szerint azonban az ezt megelőző opció a valós, azaz a Ferrari egyéves szerződést kínált Vettelnek, aki azonban vacillál, hogy elfogadja-e azt. „A Ferrari arra kérte Vettelt, hogy június végéig, azaz még a bajnokság kezdete előtt válaszoljon” – nyilatkozta Turrini az olasz Sky Sports-nak. Vettel amiatt kételkedik, mert nem biztos abban, hogy továbbra is ugyanúgy fogják kezelni a versenyzőket, mint eddig. Figyelembe kell venni, hogy Charles Leclerc-nek 2024 végéig van szerződése.”

A Ferrarinál rendszerint megkülönböztetnek első és második számú pilótát, és bár a tavalyi szezon során nyíltan egyszer sem mondták ezt ki, többször is a négyszeres világbajnoknak kedveztek.

Turrini a Ferrari ügyvezető igazgatójától, Louis Camilleritől úgy tudja, nem akarnak második számú pilótát csinálni Vettelből.

„Nem olyan szerződést kínálnak neki, ami Leclerc szárnysegédjévé teszi. Camilleri azt mondta nekem, hogy lehetetlenség olyasmit kérni egy négyszeres világbajnoktól, hogy legyen a segítője egy olyan versenyzőnek, aki még csak két futamot nyert.”

A Renault is szívesen látnáForrás: NurPhoto via Getty Images/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

Amennyiben Vettelnek valóban június végéig kell döntenie, hamarosan pont kerülhet az ügy végére. A Ferrari azért sürgetheti mindezt, hogy legyen ideje új csapattársat találni Leclerc-nek. Turrini szerint a jelenleg a McLarennél versenyző Carlos Sainz az elsőszámú célpontjuk. Na de mi lesz Vettellel? Tudom, hogy Vettelnek a Renault-tól és a McLaren-től is van ajánlata, azt viszont nem tudom, hogy őt mennyire érdekli ez a két csapat. Meg kell várnunk, hogy elfogadja-e a Ferrari által kínált szerződést. Ha nem, akkor a Ferrari szerintem Carlos Sainz-ot fogja megpróbálni szerződtetni a helyére” – mondta Turrini.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Eredeti cikk

Comments are closed.