Női röpi: ismét a Vasas indulhat a Bajnokok Ligájában

2020.05.11.
Comments off
39 Views

A koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért szezonhoz hasonlóan a következő idényben is a Vasas Óbuda indulhat a női röplabda Bajnokok Ligájában.    

Hirdetés

A magyar szövetség (MRSZ) április 9-én nyilvánította befejezettnek a bajnoki küzdelmeket, a szervezet már akkor közölte: a nemzetközi kupaindulásról az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki és kupaeredmények figyelembevételével döntenek.

Az MRSZ hétfői tájékoztatása szerint a szervezet elnöksége támogatta a szakmai kollégium javaslatát, így a tavaly bajnok, idén Magyar Kupa-győztes fővárosi együttes szerepelhet ismét a legrangosabb európai kupasorozatban. A lengyel Jakub Gluszak vezette Vasas révén tizenöt év elteltével volt ismét a főtáblán magyar együttes a BL-ben.

A kupában ezüstérmes Fatum Nyíregyháza számára az MRSZ szabadkártyás helyet igényel az európai szövetségtől a BL-re, ha azt a nyírségiek nem kapják meg, akkor a Békéscsabához hasonlóan a CEV-kupában állhatnak rajthoz.

A bajnokság április 9-i befejezettnek nyilvánításakor az alapszakaszban első Kaposvár, illetve az UTE a Challenge-kupában indulhat.

A férfiaknál a Fino Kaposvár indul a BL-ben, míg a kupagyőztes Pénzügyőr, az ott második Kecskemét, valamint a Kazincbarcika a Challenge-kupában kíván indulni, utóbbi kettőnek a kvóta miatt csak szabadkártyával lehet erre lehetősége.

Eredeti cikk

Comments are closed.