KoroNapló: Kemény Dénes örül a hazai pólóélet újraindulásának

2020.05.11.
Comments off
56 Views

Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-kapitány a lazítás mellett a magyar vízilabdaélet várható visszatérésének is örül.

„Miután napi szinten lehet hallani vagy olvasni a karanténélményekről, erről az eddig ismeretlen élethelyzetről, ezt én most nem ragoznám tovább. Annyi csak, hogy nagyon örülök a közterületen, boltokban kötelezővé tett maszkviselésnek, távolságtartásnak, de leginkább a lazításnak. Remélem, nyár közepére visszatér a teljes normalitás, és a történet tapasztalatait mindenki hasznosítani fogja a jövőben.

Hirdetés

Na és akkor néhány friss sporttéma: a héten hivatalosan is – eredményhirdetés nélkül – lezárta a nemzetközi klubszezont a LEN, ami a férfi Bajnokok Ligáját nézve nekünk nem örömteli, mivel az OSC és az FTC is esélyes volt a végső győzelemre – de hát nem dönthettek másképp. Hasonlóan a héten törölte a FINA és a LEN az összes 2020-as korosztályos eseményt, ami sokkal inkább sajnálatos, mert az ifjúsági vagy juniorkorban átélt élmények, megnyert aranyak pótolhatatlanok egy játékos pályafutásában.

Viszont a sajnálatos hírek után jöjjön a jó: a focihoz hasonlóan a pólóban is lesznek meccsek! Az első osztályú csapatok egyesületeinek szövetsége, azaz a liga meghozta állásfoglalását a nyári programról, így a hétfőn esedékes elnökségi döntéssel néhány hét múlva újraindulhat a magyar póló.

A karanténidőszak jelentős változásokat hozott több egyesület játékosállományában, így valószínűbb a Magyar Kupa nyári megrendezése, mint akár a félbeszakadt bajnokság befejezése, akár egy új, rövidített bajnokság megrendezése. De bárhogy is dönt az elnökség, remélem, augusztusban már nyitott uszodák zsúfolt lelátói előtt dőlnek el a női és férfi bajnoki vagy kupadöntők!

Ne feledkezzünk meg arról, hogy május 12-én, kedden ünnepeljük a vízilabdasport első szabálykönyvének 150 éves létrejöttét: a Football In The Water szabályait a London Swimming Association hozta létre.”

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Juhász Dorka (Egyesült Államok), Kemény Dénes (Magyarország), Krueger John-Henry (Egyesült Államok), Davide Lanzafame (Magyarország), Planéta Szimonetta (Franciaország)
Korábban: Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián (Oroszország), Vojvoda Dávid (Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

Eredeti cikk

Comments are closed.