Női kézi: 25 éve, hogy pelenkával sokkolták, válaszul KEK-et nyert a Dunaferr

2020.05.10.
Comments off
50 Views

Negyedszázada ünnepelte első, csapatsportágban aratott jelentős sikerét a Dunaferr SE, a női kézilabdázók a Kupagyőztesek Európa-kupájában diadalmaskodtak. A piros-fehérek a német Lützellinden együttesét múlták fe­lül a májusi fináléban, idegenben két góllal kikaptak, itthon nyolccal nyertek, végigvezetve, jó játékkal hódították el a serleget 1995. május 6-án – ennek hátterét idézi fel a Dunaújvárosi Hírlap.

Hirdetés

A győzelmet követő ünneplés pillanatai (Fotó: duol.hu)

Laurencz László és Pergel István tanítványai öt akadályon küzdötték át magukat, mire magasba emelhették a trófeát. Akkor még tudni nem, csak sejteni lehetett, hogy ezzel beköszönt a hosszú éveken át tartó aranykorszak.

A duol.hu sorozatának első részében a játékosok idézték fel a menetelés és a Lützellinden elleni döntő legfontosabb pillanatait – a cikk ide kattintva olvasható –, míg a második részben a sikerkovács, Laurencz és a klubvezetőség elevenítette fel a történteket.

Többek között azt a napot, amikor a tréner azzal sokkolta tanítványait, hogy pelenkát dobott az öltözőbe, mondván, csapata előző napi játékát elnézve inkább erre van szüksége játékosainak, mint sportfelszerelésre…

A néhol „különc” húzások az eredmények, s a főszereplők visszaemlékezései alapján is beváltak. 

Eredeti cikk

Comments are closed.