Barca: Guardiolának könnyű dolga volt… – Sztoicskov

2020.05.10.
Comments off
46 Views

Guardiola érdemei minimálisak a Barcelona 2008 és 2012 közti sikereiben – jelentette ki a katalán klub korábbi kiválósága, Hriszto Sztoicskov. Az aranylabdás bolgár szerint Frank Rijkaard sokkal többet tett azokért a sikerekért.

Sztoicskov szerint sokkal jobban kellene értékelni Frank Rijkaard egykori munkáját Barcelonában (Fotó: AFP)

Hirdetés

„A Barcelona már elkészült, mire megérkezett – mondta Guardioláról Sztoicskov a The Mirrornak adott interjúban. – Pep dolgát ráadásul az is megkönnyítette, hogy tökéletesen ismerte a klub utánpótlásrendszerét, hátterét.

Guardiola rögvest az első idényében triplázott, vagyis megnyerte a spanyol bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is a Barcával. Sztoicskov szerint azonban ez a siker elődje, a 2008 nyarán menesztett Rijkaard érdeme. 

„Ha ő vagy bárki más ült volna a kispadon, ezek a sikerek akkor is összejöttek volna. Rijkaard alakította ki azt a keretet, amelyet Guardiola győzelemre vitt. Messi és a kulcsemberek mindegyike ott volt már. Pep nélkül is látványos dolgokra voltak hivatottak.”

„Ott volt Henry, Deco, Ronaldinho, Rafa Márquez, Carles Puyol és Victor Valdés. Csak egy-két játékost kellett Pepnek elmozdítania, a helyükre pedig beépíteni Iniestát és Pedrót. No meg még több játékpercet biztosítania Messinek. A csapat teljes is volt” – fogalmazott 1994 aranylabdása, a Barcelonával játékosként BEK-et és többek között öt bajnoki címet is nyerő Hriszto Sztoicskov.

Eredeti cikk

Comments are closed.