A korábbi NBA-sztár a kínai kosárbajnokság újraindításán dolgozik

2020.05.10.
Comments off
50 Views

Jao Ming, a Kínai Kosárlabda Szövetség elnöke a koronavírus-járvány miatt február elsején félbeszakított bajnokság újraindításán dolgozik, és három verziót is kidolgozott a folytatásra, írja az MTI.

A Houston Rockets korábbi kiváló centere a CCTV állami televíziónak azt mondta, továbbra is van remény, hogy a férfi élvonalat az eredeti ütemterv szerint bonyolítsák le. Ha ez mégsem sikerülne, akkor rövidített szezonban és tornarendszerben gondolkodnak, vagy pedig befejezettnek nyilvánítanák az alapszakaszt, és azonnal a rájátszás következne, amelynek párosításait a tabella jelenlegi állása alapján határoznák meg.

Jao Ming szerint az egészség és a sportszerűség a legfontosabb számukra. A csapatokat szállodákban különítenék el, a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendeznék meg, a szurkolókat pedig távol tartanák a sportcsarnokoktól.

A kosárlabda-szövetség az újrakezdés tervezése során sok hasznos tanácsot kapott Csung Nan-szantól, a nemzeti vírusvédelmi csoport egyik vezetőjétől, aki egy korábbi válogatott kosárlabdázó felesége. „Az ő segítségével még biztosabbak vagyunk abban, hogy újraindulhat a bajnokság” – mondta Jao Ming.

Eredeti cikk

Comments are closed.