Videó: amikor Ronaldinho remek mozdulat után bombázott a kapuba

2020.05.09.
Comments off
56 Views

A járványhelyzet miatt a sportvilágban is megállt az élet, így korábbi emlékezetes jeleneteket elevenítünk fel, hogy enyhítsük a focihiányt. Ezúttal 2004 februárjáig megyünk vissza az időben, a főszereplő Ronaldinho! 

A 23 éves Ronaldinho gyorsan letette a névjegyét Barcelonában (Fotó: AFP)

Ronaldinho első barcelonai idényében jártunk, a brazil segítségével a katalánok ekkortájt indultak el az igazán nagy sikereik felé. Habár ebben az évben még nem nyert kupát a Barca, áprilisban hét év után először idegenben legyőzte a Real Madridot, s ezt az eredményt Xavi is a felemelkedés kezdetének tekintette.

Az említett jelenet még februárban történt: az FC Barcelona az Osasunához látogatott a bajnokság 23. fordulójában, Javier Saviola és Punal góljainak köszönhetően 1–1 volt az állás – egészen a 77. percig. Ekkor Xavi beívelt szögletét követően Edgar Davids szúrta kapura a kifejelt labdát, ám a holland eltörte a labdát. Viszont szerencséjére a tizenhatoson belül ólálkodott Ronaldinho, aki átvette a labdát, majd a labdát felpörgetve átemelte védőjét, és a kapuba bombázott. Ezzel a góllal nyerte meg a meccset a Barca.

Hirdetés

A katalánok ebben az idényben – a Valencia mögött – a második helyre értek oda a La Ligában, ám a következő idényben már összejött a bajnoki cím, majd egy évvel később a Bajnokok Ligája-győzelem is.

FC Barcelona (from ) on Twitter

GAL OF THE DAY! 1, 2, 3…BOOM! @10Ronaldinho https://t.co/bxUzbwZXTl

Eredeti cikk

Comments are closed.