Rablótámadásban meghalt az argentin legenda, aki Maradona szerint is jobb volt nála

2020.05.09.
Comments off
34 Views

Egy rablótámadásban szerzett sérülései miatt, hetvennégy éves korában meghalt Tomás Carlovich argentin labdarúgó és edző. A CNN televízió beszámolója szerint Santa Fében az utcán érte támadás, a kerékpárját rabolták el tőle. Súlyos fejsérülést szenvedett, stroke-ot kapott, majd kómába esett, és a kórházban már nem tudták megmenteni az életét.

Carlovichot, annak ellenére, hogy nem volt válogatott – nem volt kedve a válogatottban szerepelni, pedig számtalanszor hívták –, sok hozzáértő minden idők egyik legjobb argentin futballistájának tartotta. Diego Maradona februári találkozójukon mezt ajándékozott neki, a következő felirattal: „Trinche, jobb voltál, mint én”.

Az edzőként három U20-as vb-t is nyerő José Pékerman a legjobb játékosnak nevezte egykor Carlovichot, akit látott játszani. A legenda szerint Mercelo Bielsa is róla mintázta a játékát. A középpályás Carlovich pályafutása során több élvonalbeli csapatban játszott hazájában, a játéktól 1983-ban vonult vissza.

Carlovich mindig is különc volt, nem volt hajlandó Argentínán kívüli csapathoz igazolni, de még az első osztályú csapatok kérésének sem nagyon engedett, alig játszott a legfelsőbb szintű bajnokságban, holott hazája egyik legjobbjaként tartották számon. Pályafutása alatt többek között a Milan és több francia klub is le akarta igazolni, de mindegyiknek nemet mondott, ahogy később Pelének is, aki a New York Cosmoshoz csábította.

Carlovich 1974-ben a világbajnokságra készülő argentin válogatottból is bolondot csinált. A nemzeti csapat a felkészülés végén Rosario város legjobbjai ellen álltak ki. A rosariói válogatott a félidőben 3-0-ra vezetett, így az akkori argentin kapitány, Vladislao Cap addig könyörgött, amíg Carlovichot nem engedték pályára a második félidőben. A vége így is 3-1 lett a rosariói alkalmi csapatnak.

(Index/MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Eredeti cikk

Comments are closed.