Festői színhelye lehet a Pulev-Joshua bokszmeccsnek

2020.05.09.
Comments off
45 Views

A pulai amfiteátrum adhat otthont a Kubrat PulevAnthony Joshua mérkőzésnek, amelyet a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) nehézsúlyú világbajnoki övéért írtak ki, írja az MTI.

Az összecsapást eredetileg június 20-ra, a Tottenham stadionjába tűzték ki, ám a koronavírus-járvány miatt bizonytalanná vált a helyszín és az időpont is. Eddie Hearn, Joshua promótere a Közel-Keletre vinné a meccset, Pulev menedzsere, Ivajlo Gocev viszont azt mondta a Mirror című brit lapnak, hogy egy közelebb lévő aréna alkalmasabb lehet.

Előrehaladott tárgyalások folynak Horvátországgal arról, hogy Pula ókori stadionja legyen a helyszín. Augusztusban vagy szeptemberben lehetne lebonyolítani a címmérkőzést, ráadásul szurkolók előtt egy különleges építményben

– jelentette ki Gocev.

Az isztriai félszigeten található római amfiteátrum ötezer férőhelyes, és rendszeresen ad otthont koncerteknek, de 2012 szeptemberében rendeztek benne jégkorongmeccseket is.

A Brit Ökölvívó Szövetség korábban azt közölte, hogy reményei szerint júliustól ismét lehet bokszmeccseket rendezni az országban, de nézők nélkül.

A 30 éves Joshua decemberi, Andy Ruiz Jr felett aratott győzelmével az IBF vb-öve mellett a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Bokszvilágszervezet (WBO) címét is megszerezte, a 38 éves Pulevvel mint az IBF kötelező kihívójával kell megmérkőznie.

A két bokszoló 2017 októberében már találkozott volna, akkor azonban Pulev vállsérülés miatt visszalépett. A bolgár egyszer már ringbe szállt az IBF nehézsúlyú övéért, de 2014-ben az ötödik menetben kiütötte őt az ukrán Vologyimir Klicsko.

Kiemelt fotó: SCHROEDER Alain / hemis.fr / AFP

Eredeti cikk

Comments are closed.