Erste Liga: Szabó Krisztiánnak erre volt szüksége

2020.05.09.
Comments off
59 Views

Szabó Krisztián a környezetváltás miatt hagyta el tíz év után a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát, és azért esett a választása gyergyószentmiklósi szülővárosának klubjára, mert bajnokesélyes együttesben akar játszani.

Szabó Krisztiánnak környezetváltásra volt szüksége (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)

Hirdetés

A magyar válogatott játékos az M1 aktuális csatornának elmondta: számára ez több szimpla klubváltásnál, hiszen a városban született, ott nőtt fel és ismerkedett meg a jégkoronggal.

„Romániából és Magyarországról is egyaránt két csapat keresett meg. A gyergyói vezetőkkel már februárban beszéltem, és olyan terveket vázoltak fel, hogy bajnokesélyes csapatot szeretnének. Ez engem nagyon megfogott, és úgy döntöttem, hogy akkor inkább visszamegyek Gyergyószentmiklósra” – nyilatkozta a 24 éves csatár.

Hozzátette: december és január körül fogant meg benne az a gondolat, hogy az idény végén elhagyja a fehérváriakat, mert környezetváltásra van szüksége.

„Szeretném bizonyítani, hogy többre vagyok hivatott, mert az elmúlt négy évben, amikor felkerültem a felnőttkeretbe, erre nem voltam képes. Sok hiányérzet maradt bennem. Nem voltam képes kihozni azt, amit magamban érzek, és nem is kaptam meg a lehetőséget arra, hogy ezt kihozzam magamból” – mondta. Kiemelte: mivel a jégkorong a munkája, szeretett volna olyan csapatba kerülni, ahol élvezi is a játékot.

„Mert ha nem élvezed a jégkorongot, annyira nem is olyan jó érzés edzésre menni vagy meccset játszani. Fő célom volt, hogy visszanyerjem az önbizalmam. Szerettem volna olyan csapatba kerülni, ahol meghatározó játékos vagyok, és meccsenként tudok játszani legalább húsz percet, fent vagyok a jégen emberhátrányos vagy éppen emberelőnyös szituációkban, és aktívan ki tudom venni a részem a sikerből” – közölte.

Szabó Krisztiánt egy gyergyói hokiedző, Kercsó Árpád hívta el akkori állomáshelyére, Zalaegerszegre. A fiatal játékos a szakemberrel együtt került 2010-ben a székesfehérvári klub akadémiájára. A csatár végigjárta a szamárlétrát, majd a korosztályos csapatok után bemutatkozott az Erste Ligában és az osztrák bajnokságban (EBEL) is.

A világjárvány miatt egyelőre bizonytalan a következő szezon indulása és az ott rajthoz álló csapatok végleges listája, a Gyergyói HK mindenesetre nevezett a 2020–2021-es idényre. Szabó Krisztián szerint a gyergyói klubvezetőknek megfelelő terveik vannak arra az esetre, ha a határátlépést még különböző előírások nehezítik, amikor a tervek szerint szeptember közepén indulnak a liga küzdelmei. Kiemelte: ebben az esetben a gyergyói klub nem ingázik, hanem kész huzamosabb időt Magyarországon tölteni, hogy le tudja játszani a mérkőzéseit.

Eredeti cikk

Comments are closed.