Egy hónap alatt 8 meccs az NB I-ben: “Más bajnokságban szereplő játékos sincs teljesen hozzászokva ehhez”

2020.05.09.
Comments off
52 Views

A hetedik helyről várja az élvonalbeli folytatást a Kisvárda, amely a 26. fordulóban az Újpesttel néz farkasszemet hazai pályán. Bódog Tamás vezetőedző a klubhonlapon beszélt a játékosok állapotáról, és a FIFA által is engedélyezett szabályváltoztatásról.

– Nem szeretem azt a kifejezést, hogy alapozás, de valóban, a mostani időszakot egyértelműen nevezhetjük felkészülésnek – mondta el Bódog Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Az elmúlt héten, de még a következőben is azt a terhelést akarjuk szimulálni, amit a bajnokság folytatása során egy hónapon keresztül kapnak majd a játékosok. Kemény időszak lesz, nyolc meccset kell játszanunk, úgyhogy terhelés tekintetében sokat kapnak a futballisták. Amikor letelik ez az időszak, utána lesz két hetünk arra, hogy gyorsítsuk a csapatot, illetve taktikailag is felkészítsük a folytatásra. Egyelőre azonban ott tartunk, hogy az erőnlétet kell arra a szintre emelni, ahol a kényszerszünet előtt tartottunk. A héten elvégzett kemény munka fényében szenzációsan játszottak a fiúk, élvezet volt nézni a pályán történteket, holott mindenki nagyon fáradt volt, de mentek és tették a dolgukat

A 49 éves szakember kiemelte, nyilván az is jót tett a munkamorálnak, hogy most már mindenki látja a célt, tudvalévő, hogy mikor folytatódik a bajnokság, mikorra kell időzíteni a formát, hiszen az a bizonytalanság senkinek nem volt jó, amikor úgy kellett edzeniük, hogy senki nem mondott semmit.

– Nem lesz egyszerű, mert más bajnokságokban szereplő játékos sincs teljesen hozzászokva ahhoz, hogy egy hónap alatt lejátsszon nyolc meccset,

de bízunk abban, hogy megfelelően fel tudunk készülni a folytatásra. Egy biztos, az erőt most kell megszerezni, hiszen ahogy beindulnak a meccsek, gyakorlatilag csak az utazásra és a regenerálódásra lesz időnk. A hozzáállás parádés, a stáb is hozzáteszi a magáét, úgyhogy nagyon együtt vagyunk – folytatta Bódog, végül elmondta a véleményét az ivószünetről és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által is engedélyezett öt cseréről. –Azt gondolom, hogy az ivószünet észszerű, az eddig is megvolt, amikor nyári szakaszához érkezett a bajnokság. Az öt csere adta lehetőség érdekes történeteket szülhet, hiszen mondjuk az utolsó negyedórában akár három-négy friss embert is a pályára lehet majd küldeni. Mindez a játék képét is megváltoztathatja, a nézőknek is izgalmas lehet, mármint azoknak, akik a televíziók előtt követik majd a meccseket, hiszen csak úgy lehet… Nagyobb figyelmet igényel ez a helyzet, mert az ellenfél változtatásaira is minél gyorsabban kell reagálni. Ilyen sűrű menetrend alkalmával másként befolyásolja majd az öt csere lehetősége a mérkőzéseket, mintha csak három lenne.”

Eredeti cikk

Comments are closed.